Συνεχίζεται στον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται στον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Τις δίκες της...κόκκινες γραμμές έβαλε σήμερα η πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας Μαρία Λεπενιώτη για το φλέγον θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα στην αρχή της διαδικασίας η πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας κ. Μόκκα για τη μη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αίθουσα αποδείχθηκε ακατάλληλη .

Όπως εξήγησε η πρόεδρος υπέβαλε αίτηση μεταφοράς της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας αλλά ο κ. Μόκκας το απέρριψε.

Επίσης ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας όσο καιρό θα διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς, όπως είπε, είναι αναπότρεπτο μέχρι τον Σεπτέμβριο που υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα μεταφερθεί σε καινούργια αίθουσα να συμπίπτει με τις δίκες των Πυρήνων, που επίσης διεξάγονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρόεδρος στη συνέχεια τόνισε ότι οποιοσδήποτε άλλος, όπως οι φορείς της πόλης και άλλοι φορείς έχουν ζητήσει την μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα θα πρέπει από εδώ και στο εξής να απευθύνονται στον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου κ.Μόκκα γιατί είναι ο μοναδικός αρμόδιος και συμπλήρωσε «εμείς κληθήκαμε μόνο να δικάσουμε, θέλουμε ροή της δίκης χωρίς προβλήματα και διακοπές».

Στο μεταξύ απών και πάλι είναι και σήμερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς και οι περισσότεροι από τους δικαζόμενους βουλευτές.

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα εκτός από τους άλλους κατηγορούμενους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος και ο Ανεξάρτητος πλέον Γιώργος Μπούκουρας.

Η δίκη ξεκίνησε με την τοποθέτηση Εισαγγελέα η οποία είπε να μην αποκλειστεί η πολιτική αγωγή όπως έχουν ζητήσει οι κατηγορούμενοι, καθώς επίσης ότι είναι αναρμόδιο το συγκεκριμένο δικαστήριο να αποφασίσει εάν πρέπει να αντικατασταθούν περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στους κατηγορούμενους με άλλους όρους επιεικέστερους.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν την αποβολή της πολιτικής αγωγής, ενώ εκ των κατηγορούμενων, ο βουλευτής κ. Αρβανίτης, υποστήριξε ότι με τους όρους που του έχουν επιβληθεί του έχει στερηθεί η συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκδήλωση κάτι που είναι αντισυνταγματικό καθώς παραβιάζει την ελευθερία του λόγου του.

Ακολούθως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη συμμετοχή της πολιτικής αγωγής στη δίκη και τα έθεσαν τα νομικά επιχειρήματά τους, βάσει των οποίων ζητούν την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Μεταξύ άλλων οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει εγκληματική οργάνωση ενώ από τη πλευρά του ο συνήγορος του βουλευτή Γιάννη Λαγού τόνισε πως εάν γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής θα κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες πρόσωπα που δεν έχουν να συνεισφέρουν τίποτα στη διαδικασία πέραν από την πολιτική τους τοποθέτηση όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δημοφιλή