Σέρρες: Διαμελισμένα ζώα σε κάδους έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο

Σέρρες: Διαμελισμένα ζώα σε κάδους έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο
A friend's dog visits my dog at my home. She is a cute photography model.
A friend's dog visits my dog at my home. She is a cute photography model.
Chen Vision/Flickr

Διαμελισμένα ζώα βρέθηκαν σε κάδους απορριμάτων έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών. Το μακάβριο εύρημα ανακάλυψαν πολίτες που είχαν επισκεφτεί τον χώρο την Τετάρτη και αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών.

Όταν οι εθελοντές του Ομίλου επισκέφτηκαν το χώρο, ανακάλυψαν, όπως μας είπε εκπρόσωπός τους, πως στους κάδους υπήρχαν επτά νεκρά ζώα σε προχωρημένο σημείο σήψης, περιτριγυρισμένα από περιττώματα και φαρμακευτικά απόβλητα.

«Τα "σκουπίδια" του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών: Εικόνες ντροπής και απαξίωσης!

Χθες δεχτήκαμε καταγγελίες πολιτών οι οποίοι σε επίσκεψή τους στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου διαπίστωσαν ότι μέσα στους ανοιχτούς κάδους αποριμμάτων υπήρχαν πεταμένα νεκρά ζώα! Οι εθελοντές του ΦΟΣ που πήγαμε εκεί, καλέσαμε αμέσως την αστυνομία και τη περιφερειακή κτηνιατρική διεύθυνση και σε λίγη ώρα μπορέσαμε παρουσία αστυνομικών και αρμοδίων να αδειάσουμε τους 3 κάδους σκουπιδιών όπου βρήκαμε όχι μόνο ένα αλλά επτά νεκρά ζώα!!! Κάποια μάλιστα απο αυτά ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο σήψης με τα σκουλίκια να τα κατατρώνε από παντού! Οι εικόνες ήταν σοκαριστικές και η αληθεια είναι ότι η φρίκη τους δεν μπορεί να αποδοθεί απο το φακό της κάμερας.....η δυσωδία από τα νεκρά ζώα στιβαγμένα μέσα σε σακούλες με περιττώματα και άλλα χειρουργικά απόβλητα ήταν κάτι το απερίγραπτο! Η ντροπιαστική αυτή κατάσταση που αντικρύσαμε χθες, πέρα από τις όποιες υγειονομικές και άλλες πλείστες παραβάσεις κανονισμού και λειτουργίας του κυνοκομείου μας, εμπεριέχει για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων και κάτι ακόμη πιο οδυνηρό: Την πλήρη απαξίωση και την έλλειψη σεβασμού ως προς αυτά τα πλάσματα ακόμη και μετά το θάνατό τους....Ελπίζουμε τα πράγματα μετά τις καταγγελίες του ΦΟΣ και της Ομοσπονδίας στην εισαγγελία και την κτηνιατρική διεύθυνση Σερρών αυτή τη φορά να πάρουν το δρόμο τους ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να αντικρύσουμε τέτοιες αποκρουστικές συμπεριφορές και εικόνες!», έγραφε δημοσίευση του Ομίλου στο Facebook.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως τα ευρήματα αυτά δεν δείχνουν μόνο την έλλειψη σεβασμού προς τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, αλλά αποδεικνύουν μια σειρά από παραβάσεις. Ο νόμος 4235 επί παραδείγματι προβλέπει πως τα νεκρά ζώα θα πρέπει να αποτεφρώνονται ή θάβονται ώστε να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, αυτή δεν είναι η μόνη παράβαση του Κυνοκομείου, καθώς αυτό φιλοξενεί περίπου 500 ζώα αντί για 80, όπως προβλέπεται. Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στην εισαγγελία και την κτηνιατρική διεύθυνση Σερρών και αναμένεται να διερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο χώρο. Τέλος, να αναφέρουμε πως οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους του Κυνοκομείου προέβησαν άκαρπες.

Δημοφιλή