Απειλές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κείμενο που συνόδευε το φάκελο με σφαίρα στη Βουλή

Απειλές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κείμενο που συνόδευε το φάκελο με σφαίρα στη Βουλή
Eurokinissi

Απειλές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, περιείχε –μεταξύ άλλων- το κείμενο που συνόδευε τον φάκελο που περιείχε μία σφαίρα και είχε αποδέκτη τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ο φάκελος εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων του κοινοβουλίου και βρισκόταν μαζί με την αλληλογραφία της Βουλής. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική, ενώ εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Παρότι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να κρατήσουν κρυφή την αποστολή, μετά τη δημοσιοποίησή της ήρθαν στο φως λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του δισέλιδου κειμένου που συνόδευε τον φάκελο.

Στο κείμενο που υπογράφεται από την ομάδα οργανωμένων αναρχικών κατά των πολιτικών της 5ετούς «χούντας» 2010-2015, εκτός από τις απειλές εναντίον του κ. Γρηγοράκου, εκτοξεύονται και άλλες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο τέλος υπάρχει σφραγίδα με το γνωστό σύμβολο του αναρχικού κινήματος.

Το ύφος και η γραφή, απέδιδε ιδιαίτερη σοβαρότητα στις απειλές, σε συνδυασμό με το επιστολικό διάγγελμα του Νίκου Μαζιώτη, που είχε δημοσιοποιηθεί εκείνη τη μέρα και έκανε λόγο για «Ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας Βουλή-υπουργεία-τράπεζες-Τράπεζα της Ελλάδος».

Αποστολέας εμφανιζόταν ένας «Νίκος Μιχαϊλίδης» από το πάρκο του... Σκοπευτηρίου Καισαριανής, πρόσωπο που από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να είναι ανύπαρκτο Ο φάκελος είχε φθάσει στη Βουλή, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και μόλις πέρασε από το X-RAY διαπιστώθηκε ότι κάτι ύποπτο υπάρχει στο περιεχόμενο του.

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και διαπιστώθηκε πως περιείχε μια σφαίρα των 32 mm, καθώς και το δισέλιδο κείμενο με απειλές, που είχε γραφεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δημοφιλή