Όταν το σουσάμι συνάντησε το μέλι και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί σε ένα βαζάκι

Όταν το σουσάμι συνάντησε το μέλι και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί σε ένα βαζάκι
sousameli

Στην Ελλάδα, η ωμοφαγική κουζίνα έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της, δειλά βήματα. Η Κρυσταλία Καραΐσκου, έχοντας βιώσει η ίδια τα οφέλη της ωμοφαγίας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γλυκό από μέλι, σουσάμι, ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι και να το σερβίρει σε βαζάκι. Το όνομα αυτού; Σουσαμέλι!

Τι ακριβώς βρίσκεται μέσα σε ένα βαζάκι «Σουσαμέλι»;

Το σουσαμέλι είναι τροφή και όχι απλά μία τροφή, αλλά μια super τροφή για όλους ! Κάθε βαζάκι με σουσαμέλι περιέχει καθαρό μέλι από μέλισσες που φροντίζουν φίλοι παραγωγοί, από από ρείκι, ακακία, βαμβάκι, πορτοκαλιές και λογής λογής άλλων φυτών και λουλουδιών. Το μέλι αυτό δεν έχειυποστεί καμία θερμική επεξεργασία ώστε να διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Ακόμα, αμύγδαλα και ξηρούς καρπούς βιολογικής και φυσικής καλλιέργειας, εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, βιταμίνης Ε και μαγνησίου, πρωτεΐνης, φυτικών ινών, καλίου, φώσφορου, σίδηρου, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, με χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη. Το σουσαμέλι συμπληρώνεται από φλούδες πορτοκαλιού από τον μεγάλο κήπο του Άργους, με υπέροχο άρωμα, φυσικής καλλιέργειας.

Ποια είναι τα διατροφικά οφέλη που προσφέρει το Σουσαμέλι;

Το σουσάμι, βιολογικής καλλιέργειας, είναι από μόνο του πηγή ενέργειας! Περιέχει φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2 και Β5, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος και σελήνιο. Η πρώτη ύλη των σουσαμελίων έχει υποστεί την ελάχιστη θερμική επεξεργασία και συγκεκριμένα μόνο κάποιοι ξηροί καρποί και αυτό για λόγους υγιεινής. Το μέλι, τα μπαχάρια, μέρος των ξηρών καρπών αλλά και τα πορτοκάλια είναι ωμά. Στα σουσαμέλια δεν υπάρχει προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικών ή γλουτένης. Τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία είναι από κεραμικό υλικό το οποίο δεν επιδρά στη γεύση και είναι η πιο υγιεινή λύση, γιατί δεν οξειδώνει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά της πρώτης ύλης.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη δημιουργία αυτού του προϊόντος;

Η ιδέα ήρθε μετά την προσωπική μου επαφή με την ωμοφαγική κουζίνα. Οι γνώσεις που απέκτησα για το πώς εντέλει αλλοιώνονται στο μαγείρεμα κάποια από τα πολύτιμα συστατικά της τροφής μας, η όμορφη αλλαγή που βίωσα στο σώμα, στην διαύγεια του νου αλλά και στη συνολική υγεία μου μέσα από την συγκεκριμένη κουζίνα και η χρόνια επιθυμία μου να γεύομαι - λιγουρεύομαι παστέλια, έγιναν η έμπνευση που ονομάζω σουσαμέλια! Βέβαια δεν είμαι ωμοφάγος 365 μέρες το χρόνο, αλλά είμαι 1-2 μέρες την εβδομάδα, χωρίς καταπίεση και «πρέπει» και όταν το σώμα μου το ζητάει.

Σκέφτεσαι να κάνεις και άλλα τέτοια προϊόντα;

Ναι, σκέφτομαι να δημιουργήσω κι άλλες τέτοιες τροφές. Βρίσκομαι στην κουζίνα μου και το κάνω καθημερινά, γιατί έτσι θέλω να τρέφομαι, απλά, ουσιαστικά και γευστικά. Τα σουσαμέλια είναι μία τροφή με υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση, και μπορεί να καταναλωθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στην μέρα. Επίσης, λόγω της υφής και της γεύσης τους είναι ιδανική τροφή για τα παιδιά. Η πρόταση μου είναι να βρίσκονται σε κάθε πάγκο κουζίνας, σε κάθε σάκο ταξιδιού, είτε μεγάλου, είτε μικρού και να μας γεμίζουν ενέργεια κάθε στιγμή που εμείς το επιλέγουμε. Τέλειο δώρο για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Πού μπορεί να το βρει κανείς;

Τα σουσαμέλια τρελαίνονται για ταξίδια, οπότε θα τα βρείτε στο κέντρο τις Αθήνας, σε επιλεγμένους χώρους και όχι μόνο.