Δημοπρατείται σπάνια «χαμένη» κιθάρα του Τζον Λένον

Δημοπρατείται σπάνια «χαμένη» κιθάρα του Τζον Λένον
Twitter

Μια σπάνια «χαμένη» κιθάρα του 1962 που ανήκε στον μουσικό του θρυλικού συγκροτήματος των Μπιτλς, Τζον Λένον, θα δημοπρατηθεί στις 6 Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια και, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο Julien's, πιθανότατα να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Πρόκειται για μια jumbo J-160E Gibson Acoustic guitar που αγοράστηκε από τον Λένον στο Λίβερπουλ και πιθανότατα θα πουληθεί για 600.000 με 800.000 δολάρια. Μια κιθάρα του Bob Dylan είχε δημοπρατηθεί από τον ίδιο οίκο το 2013 για 965.000 δολάρια.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κιθάρα είχε χαθεί το 1963 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Μπίτλς στο Finsbury Park στο Λονδίνο και βρέθηκε 50 χρόνια μετά σε ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα από τον John McCaw.

Την αυθεντικότητα της πιστοποίησε έπειτα ο Andy Babiuk, ο οποίος έχει γράψει για τον μουσικό εξοπλισμό των «Σκαθαριών», ταυτοποιώντας τον σειριακό αριθμό και εντοπίζοντας κάποιες γρατζουνιές που είχαν προκληθεί από τον ίδιο τον Λένον. Σύμφωνα με τον Babiuk, ο δημοφιλής μουσικός είχε ηχογραφήσει το σινγκλ «Love Me Do» με αυτή την κιθάρα.

Δημοφιλή