ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2015 06:30 EEST | Updated 05/06/2015 06:30 EEST

200.000 Αργεντίνοι βγήκαν στους δρόμους με αφορμή την φρικιαστική δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού

Facebook

Η 14χρονη Chiara Paez από την Αργεντινή βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τον Μάιο το αγόρι της την χτύπησε και την έθαψε ζωντανή, επειδή είχε μείνει έγκυος.

Manuel Mansilla ομολόγησε ότι σκότωσε την μαθήτρια και, επειδή στο σώμα της είχαν βρεθεί ίχνη ενός φαρμάκου που προκαλεί αποβολή, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί εξαναγκαστικής άμβλωσης.

Οι αρχές τώρα εξετάζουν κατά πόσο ο Mansilla, ο οποίος ήταν και συμμαθητής της Paez, ενήργησε μόνος του, καθώς η νεαρή ήταν πολύ ψηλή για την ηλικία της και έπαιζε στην ομάδα χόκεϊ του σχολείου. Ήδη έχουν συλληφθεί η μητέρα του και ο σύντροφός της και εξετάζεται η εμπλοκή τους στην φρικιαστική δολοφονία της Paez.

Porque esas sonrisas, y el esfuerzo que ponen me ilumina todos los dias!Como explicarte lo que es el AMOR, si nunca...

Posted by Chiara Paez on Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

O θάνατός της δεν άγγιξε μονάχα την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά ολόκληρη την χώρα. Οι Αργεντίνοι, μην αντέχοντας να ακούν άλλες ειδήσεις με θύματα γυναίκες, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην «femicide», στην δολοφονία μιας γυναίκας για το φύλο της.

Το κίνημα ξεκίνησε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #NiUnaMenos (Όχι άλλη μια λιγότερη). Γυναίκες, άνδρες και παιδιά διαδήλωσαν σε κεντρικές πλατείες και δρόμους και ζήτησαν να δοθεί τέλος στην σεξιστική βία. Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το Κογκρέσο του Μπουένος Άιρες το βράδυ της Τετάρτης, ζητώντας την επιβολή αυστηρότερων νόμων για τέτοιου είδους περιστατικά.

Sponsoed post