Η ζωή του Τσαρλς Μάνσον γίνεται σίριαλ

Η ζωή του Τσαρλς Μάνσον γίνεται σίριαλ

Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ. Ένας παρανοϊκός, ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος τα εγκλήματα του οποίου συγκλόνισαν πριν από περίπου μισό αιώναν την αμερικανική κοινή γνώμη.

Ο διαβόητος Τσαρλς Μάνσον εξακολουθεί να παραμένει στη φυλακή, ωστόσο η ζωή του ανεβαίνει στη μικρή οθόνη.

Το NBC, παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό δράμα 13 επεισοδίων με τίτλο Aquarius (Υδροχόος). Πρωταγωνιστής είναι ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο άλλοτε πράκτορας των «X-Files», ο οποίος και υποδύεται έναν αστυνομικό στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του 1960.

Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να εντοπίσει τον άνδρα ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα κοινόβιο ακολασίας με σεξουαλικά όργια και ναρκωτικά. Εκεί, καταφέρει να παρασύρει νεαρές κοπέλες οι οποίες μετατρέπονται στα απόλυτα πειθήνια όργανά του.

Ζωή μέσα στην παρανομία

Για τον Τσάρλς Μάνσον δεν χρειάζεται να πει κανείς και πολλά. Η μοίρα του έμοιαζε να ήταν προδιαγεγραμμένη πριν από τη γέννησή του. Γόνος μιας 16χρονης ιερόδουλης και αγνώστου πατρός πέρασε όλη την εφηβική του ζωή σε αναμορφωτήρια και ορφανοτροφεία. Η παρανομία ήταν στο αίμα του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επιβιώνει μέσω αυτής. Κάποια στιγμή θέλησε να αλλάξει κα να διαγράψει την παλιά του ζωή. Παντρεύτηκε μία 17χρονη, ωστόσο σύντομα τόν τράβηξε και πάλι ο δρόμος της παρανομίαςκαι επέστρεψε στη φυλακή.

Το 1967 βγήκε και πάλι από τη φυλακή. Πλέον όμως ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος. Από κακοποιός, είχε μετατραπεί σε πνευματικό ηγέτη και θρησκευτικό λειτουργό στη δική του θρησκεία. Ένα μείγμα σαϊεντολογίας και βουδισμού. Τα θρησκευτικά του πιστεύω περιελάμβαναν ομαδικά όργια, ναρκωτικά και κοσμογονικές αναζητήσεις στο απομονωμένο ράντσο της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο. Κοντά του είχε καταφέρει να προσελκύσει περίπου 100 πίστους, οι οποίοι τον υπηρετούσαν ως τον απόλυτο άρχοντα.

Η δολοφονία της έγκυου συζύγου του Πολάνσκι

Τον Αύγουστο του 1969 η αμερικανική κοινή γνώμη συνταράχθηκε από μία σειρά απότρόπαιων φόνων. Τα πρώτα του θύματα ήταν στις 5 Αυγούστου του 1969 οι πέντε καλεσμένοι στην οικία του Ρομάν Πολάνσκι στο Μπέβερλι Χιλς, μεταξύ των οποίων και η 7 μηνών έγκυος σύζυγος του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη, η καλλονή Σάρον Τέιτ. Στόχος του Μάνσον και των πιστών είχε μπει η ελίτ του χόλιγουντ.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι και καλλονή σύζυγός του Σάρον Τέιτ

Την επόμενη μέρα έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ακόμη ένας πλούσιος αστός. Ο Leno LaBianca, και η σύζυγός του Rosemary μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

«Ας διαπράξουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», καλούσε τους πιστούς του ο Μάνσον. Οι φόνοι φέρονται να άγγιξαν συνολικά τους 35, ωστόσο η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων έφερε στο δικαστήριο τους πιστούς του Μάνσον μόνο για εννιά υποθέσεις.

Στις 25 Ιανουαρίου 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε αυτόματα σε ισόβια κάθειρξη. Έκτοτε παραμένει μέσα στη φυλακή. Σκληρός, αμετανόητος και έχοντας πάντοτε χιλιάδες θαυμαστές οι οποίοι εξακολουθούν να του στέλνουν γράμματα μέσα στη φυλακή.

Δημοφιλή