ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2015 07:06 EEST | Updated 05/06/2015 07:07 EEST

Επιβίωση μετά την αποκάλυψη των ζόμπι: Ένα παιχνίδι στην Ισπανία προσελκύει εκατοντάδες λάτρεις της περιπέτειας

Facebook

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι έχει ξεκινήσει στην Olias del Rey της Ισπανίας, κατά το οποίο οι παίχτες δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε μια σκηνοθετημένη... αποκάλυψη των ζόμπι.

Κρατώντας ψεύτικα όπλα και φορώντας κράνη, εκατοντάδες Ισπανοί περνάνε οκτώ ολόκληρες ώρες σε πάρκα, προσπαθώντας να αποφύγουν τα «αιμοδιψή ζόμπι», που στην πραγματικότητα είναι ηθοποιοί. Μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια προσελκύουν χιλιάδες παίχτες και περιλαμβάνουν την χρήση ελικοπτέρων και τανκ, ενώ στόχος του παιχνιδιού είναι να μην σε αγγίξει κάποιος ζωντανός – νεκρός μέχρι το πρωί.

«Όταν παίζεις είσαι σχεδόν σίγουρος ότι μάχεσαι για να επιβιώσεις», δήλωσε ο 33χρονος Pablo Lueiro στο Business Insider.

Οι μάχες με τα ζόμπι ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έφτασαν στην Ισπανία το 2012. Στον Καναδά υπάρχει μάλιστα μια κατασκήνωση για ενηλίκους που παρέχει μαθήματα επιβίωσης.

Πως εξηγείται όμως αυτή η λατρεία ταινιών, βιβλίων και παιχνιδιών επιβίωσης; Ο Γάλλος κοινωνιολόγος Maxime Coulombe πιστεύει πως η απάντηση είναι πολύ απλή: «Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν εμμονή με το τέλος του κόσμου».

Sponsored Post