Game of Thrones: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Τζόν Σνόου; (Προσοχή spoilers)

Game of Thrones: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Τζόν Σνόου; (Προσοχή spoilers)
HBO

Καθώς το φινάλε της 5ης σεζόν του «Game of Thrones» πλησιάζει, θαυμαστές της σειράς από όλο τον κόσμο αγωνιούν σχετικά με το τι θα συμβεί στους αγαπημένους τους ήρωες. Και, ενώ ο Κιτ Χάρινκτον είχε κρατήσει την σιωπή του, όσον αφορά το τι να περιμένουμε στα τελευταία δύο επεισόδια, την περασμένη Τρίτη του ξέφυγε κάτι σημαντικό για την έκβαση της σειράς.

Ακολουθούν spoils τόσο για τα βιβλία όσο και την σειρά. Σας προειδοποιήσαμε.

Οι φίλοι της σειράς «A Song of Ice and Fire» του George R.R. Martin γνωρίζουν πως η κατάσταση όσον αφορά τη μοίρα του Jon Snow αποτελεί ένα πραγματικό thriller. Στο τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα, «A Dance with Dragons», o Jon Snow μαχαιρώνεται επαναλαμβανόμενα από αδέρφια του της Νυχτερινής Φρουράς. Δεν είναι γνωστό το εάν επιζεί ή όχι, και υπάρχουν πραγματικά πολλές θεωρίες που έχουν πλημμυρίσει το Διαδίκτυο. Αλλά, τι έχει να πει ο ίδιος ο Kit Harington σχετικά;

Συζητώντας σχετικά με τη καινούρια ταινία του «Testament of Youth», κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο δίκτυο AOL την περασμένη Δευτέρα, ο Harington προειδοποίησε τους θαυμαστές της σειράς για το μέλλον του Jon Snow. «Δεν μπορείς να υπολογίζεις πως ο Jon Snow θα είναι ασφαλής», είπε, «ή πως ο Tyrion θα είναι ασφαλής, ή πως γενικά ο οποιοσδήποτε θα είναι ασφαλής». Εντάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απλώς ο καθένας στο «Game of Thrones» μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή; Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο.

Αλλά την Τρίτη, η The Huffington Post μίλησε με τον Harington και του ξέφυγε μια καινούρια λεπτομέρεια.

Ο Βρετανός ηθοποιός μας είπε πόσο πολύ ανυπομονεί να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του σύντομα, λέγοντας «Θα εξαφανιστώ από το πρόσωπο της γης, μετά και την κυκλοφορία του Testament of Youth, το οποίο θα είναι πολύ ωραίο».

Απλώς για να είμαστε σίγουροι, ρωτήσαμε αν θα είχε λίγο χρόνο για διακοπές, πριν επιστρέψει στα γυρίσματα του «Game of Thrones», το οποίο όπως είπε γυρίζεται από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο κάθε χρόνου. «Εάν ξεκινήσω τα γυρίσματα», είπε ο Harington. «Δεν μπορώ να σας πω εάν όντως το κάνω».

Ναι, ο Harington δεν ξέρει εάν θα επιστρέψει για την 6η σεζόν, το οποίο μπορεί μονάχα να σημαίνει πως ο Jon Snow ίσως πεθάνει στο τέλος της 5ης σεζόν. (Πάρτε μια βαθιά ανάσα κάπου εδώ).

Αλλά, ίσως να έχουμε μερικά καλά νέα. Αν και το εάν ο Jon Snow θα ζήσει, θα πεθάνει, θα αναστηθεί ή θα γίνει φάντασμα δεν είναι γνωστό, χάρη στις λεπτομέρειες των συμβολαίων, μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη: ακόμη κι αν πεθάνει ο Jon Snow, αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να τον βλέπουμε στη σειρά. Αυτό γιατί, σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Harington είναι ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς του «Game of Thrones» που έχει υπογράψει για την 6η σεζόν και «ολοκλήρωσε μια εκτενέστατη επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίου» για μια πιθανή 7η σεζόν. Παρότι τίποτα δεν είναι επίσημο, μάλλον ο Jon Snow δεν θα μας αφήσει για τα καλά.

Ένα άλλο ζήτημα, όσον αφορά τις μαχαιριές που δέχεται ο Jon Snow είναι το εξής: ποιος θα το κάνει; Στο βιβλίο, είναι ο Bowen Marsh εκείνος που επανειλημμένα επιτίθεται στον Jon μαζί με μερικούς ακόμη αδερφούς της Νυχτερινής Φρουράς. Στη σειρά, ωστόσο, ο Bowen είναι χαρακτήρας που δεν του έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Ένας χαρακτήρας, ο οποίος εμφανίζεται συχνά είναι ο Olly, ο οποίος μισεί πραγματικά τους Ελεύθερους Ανθρώπους που ζούνε πέρα από το Τείχος, επειδή έσφαξαν την οικογένεια του και δεν χαίρεται ιδιαίτερα που ο Jon τους υποστηρίζει. Τον περασμένο μήνα, το Vanity Fair έκανε την εκτίμηση πως ίσως είναι ο Olly εκείνος που θα μπορούσε να θέσει ένα τέρμα στη ζωή του Jon και φαίνεται εξαιρετικά πιθανό- σκότωσε την Ygritte, εξάλλου.

Όπως και ο Jon Snow, εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, αλλά ξέρουμε πως θα πρέπει να προσεύχεστε στους παλιούς και τους καινούριους θεούς για εκείνον.

Δημοφιλή