Με βροχές μπήκε ο Ιούνιος - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία;

Με βροχές μπήκε ο Ιούνιος - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία;
SOOC

Άστατος θα είναι σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Αττική οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι σήμερα αναμένονται βόρειοι 3-5 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 28 με 29 βαθμούς.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο καιρός θα παραμείνει άστατος και το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Για την Κυριακή, αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Δημοφιλή