Προκλητικός ο Χριστόδουλος Ξηρός στους ανακριτές

Προκλητικός ο Χριστόδουλος Ξηρός στους ανακριτές
Eurokinissi

«Εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθείτε» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς τους ανακριτές ο βαρυποινίτης για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε κληθεί από τον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, σε συμπληρωματική απολογία για την απόδρασή του καθώς και για την υπόθεση του αποκαλούμενου «Σχεδίου Γοργοπόταμος».

Ειδικότερα ο Ξηρός μετά από τρεις προθεσμίες που είχε λάβει για τη συμπληρωματική απολογία του, μετήχθη και πάλι σήμερα Παρασκευή στο Εφετείο, όπου ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου, παρέδωσε κείμενο με τις θέσεις του, στο οποίο καταλήγει πως ο ανακριτής και όσοι αυτός υπηρετεί θα πρέπει να απολογηθούν στον «λαό και την ιστορία».

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού προς τον ανακριτή έχει ως εξής:

«Με κατηγορείτε για πράξεις… που είναι δυνατό να βλάψουν τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό της και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας, Χρηματιστήριο, Siemens, Βατοπέδι, υποβρύχια που γέρνουν, τανκς που διαλύονται, τρένα που δεν ταιριάζουν στις γραμμές, εξοπλιστικά, προμήθειες, ένας ατελείωτος κατάλογος μίζας και αρπαχτής, ένα όργιο πολύχρονης λεηλασίας και διαφθοράς που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και την οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο.

Και τι έκανε για όλα αυτά η αυτάρεσκα αποκαλούμενη τρίτη εξουσία; Τίποτα… αντί να ορθώσει, όπως θα περίμενε κανείς, αν όχι τείχη, τουλάχιστον κάποιους φραγμούς σε αυτόν τον αχαλίνωτο κατήφορο, αντιθέτως βούτηξε στο βρώμικο βόρβορο του ποταμού Λάδωνα, κουκουλώνοντας επιμελώς όλα τα όργια και τις λεηλασίες που διέπραξε η μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα εγκληματική συμμορία της χώρας.

Και όταν εδώ και πέντε χρόνια η ίδια εγκληματική συμμορία, η προδοτική αστική τάξη μαζί με τους δοσίλογους πολιτικούς και τους νενέκους μεγαλοδημοσιογράφους, αποφάσισαν να παραδώσουν τη χώρα στους δανειστές για να σώσουν τα προνόμιά τους, τι κάνατε εσείς, κύριοι της τρίτης εξουσίας; Συνταχθήκατε μαζί τους, νομιμοποιώντας την κατεδάφιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων και συνυπογράψατε στο ξεπούλημα της χώρας.

Ακόμα και αν κάποιοι από εσάς, είτε υπό την πίεση της κοινής γνώμης, είτε με δική σας πρωτοβουλία (πάντα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις), παραπέμψατε κάποιους μεγαλόσχημους, εκείνοι είτε έφυγαν από την πίσω πόρτα, είτε έπεσαν στα μαλακά, χωρίς να επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τα λεηλατηθέντα.

Και έρχεστε εσείς σήμερα να μου ζητήσετε τον λόγο, γιατί αντιτάχθηκα σε αυτό το όργιο διαφθοράς και λεηλασίας και βγήκα να οργανώσω αντίσταση στην οικονομική κατοχή, στην παράδοση της χώρας και στον εξανδραποδισμό του λαού. Μου ζητάτε τον λόγο, κατηγορώντας εμένα ότι δύναμαι να βλάψω τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές αυτής της χώρας.

Δεν έχω τίποτα να πω σε μηχανισμούς που στηρίζουν τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους δοσίλογους. Εσείς και αυτοί που υπηρετείτε πρέπει να απολογηθείτε απέναντι στον λαό και την ιστορία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή