Καμμένος: Εθνική γραμμή η στήριξη της πρότασης της κυβέρνησης

Καμμένος: Οι όροι της συμφωνίας της κυβέρνησης καταργούν τα Μνημόνια
eurokinissi

Την κυβερνητική πρόταση για συμφωνία υπεραμύνθηκε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη συγκυβέρνηση.

«Ο ελληνικός λαός τον Ιανουάριο του 2015 αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και να έχει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία και θα καταργήσει τα μέτρα που οδήγησαν στην ανεργία και στα λουκέτα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Η λαϊκή εντολή έλεγε ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα πρέπει να σταματήσει και απέκτησε αυτή την κυβέρνηση«, συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Είδαμε ότι πλέον οι ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στη συμπολίτευση έχουν αμφισβητηθεί από τα ίδια τους τα κόμματα» ανέφερε επίσης ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Έρχεται η ώρα που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο καθένας την εθνική ευθύνη που έχει».

Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για εθνική γραμμή η οποία αφορά τη στήριξη της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης.

«Όταν ήρθε η ώρα σε αυτή τη Βουλή χωρίς συνδιαλλαγή στηρίξαμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η ώρα να έρθετε κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια όλοι όσοι πιστεύετε ότι θα υπάρξει μια εθνική γραμμή για τη σωτηρία της χώρας. Μία εθνική γραμμή που θα λέει τέλος η λιτότητα, τέλος οι εντολές. Η ώρα αυτή είναι η ώρα της στήριξης της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, ξεκαθάρισε επίσης ότι με τη συμφωνία αυτή τα Μνημόνια τελείωνουν.

«Τελειώσαν τα Μνημόνια για αυτήν εδώ τη χώρα. Βλέπω στη σελίδα 46 ότι οι όροι της συμφωνία που θα υπογραφεί καταργούν κάθε άλλη συμφωνία. Καταργούν τα μνημόνια είναι η εθνική απελευθέρωση της χώρας.

Δεν θα φύγουμε από τα όρια της λαϊκής εντολής. Ή θα προχωρήσει η πρόταση της κυβέρνησης, δηλαδή του ελληνικου λαού ή ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των νησιών.

«Διαπραγματεύοσασταν να εγκαταλείψουμε τα νησιά κάτω από 2.000 κατοίκους», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Σύγκρινε επίσης την πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία σε ότι αφορά το πρωτογενή πλεόνασμα.

«Θα πρέπει λοιπόν να συγκρίνουμε ποιες είναι οι προτάσεις. να δούμε τι σημαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερου πλεονάσματος μεταφράζεται σε 1,8 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Συνολικά στην τετραετία το όφελος για την εθνική οικονομία είναι κοντά στα 14 δισ. ευρώ», υπογράμμισε.

«Δεν ακολουθούμε τις συστάσεις προς ένα ανεξάρτητο κράτος, έχουμε εξαντλήσει τα όρια του ελληνικού λαού» ανέφερε επίσης.

Ο κ. Καμμένος τέλος υπογράμμισε και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.

«Σήμερα δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ, εκείνοι που τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό από τις τηλεοράσεις ότι θα κλείσουν τράπεζες, ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ. Πρώην υπουργοί δεν ντρέπονται να απειλούν τον ελληνικό λαό και να δυσφημούν τη χώρα» κατέληξε.

Δημοφιλή