Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει σχέδιο για τη χώρα

Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση, αρκεί να αφήσουμε τη χρεοκοπία

Κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα άσκησε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι θα στηρίξει την ευρωπαίκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων αρκεί να αφήσουμε τα παιχνίδια χρεοκοπίας και να μπούμε σε ανάπτυξη».

«Παραξενεύομαι κύριε Πρόεδρε της κυβέρνησης, αναρωτηθήκατε αν είναι τρικ η πρόταση του κ. Γιούνκερ, εσείς θα πρέπει να μας δώσετετ την απάντηση, αν είναι τρικ. Δεν είστε ο ταχυδρόμος που μεταφέρει ερώτημα.

Περιμέναμε λίγες περισσότερες αλήθειες από τον πρωθυπουργό, μεγαλύτερη ειλικρίνεια», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Νομίζω ότι η 14η Ιουνίου είναι μια ημερομηνία που δεν μπορούμε να φυγουμε πιο πέρα από αυτήν, νομίζω ότι η χώρα έχασε ένα πολυτιμο χρονικό διάστημα, νομίζω ότι μόνο στη Ρίγα καταλάβατε ότι τα ψέμματα τελειώνουν».

Ο κ. Θεωδωράκης απηύθυνε προσωπικά ερώτημα στον πρωθυπουργό για το τι έκανε επί 130 μέρες.

Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που δεν απαντήσατε

«Τι κάνατε 130 μέρες; Σχεδόν οι μισοί πολίτες λένε ότι διαπραγματεύεστε λάθος. Ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία».

«Σας είχα καλέσει να αφήσετε τις επικοινωνιακές δημαγωγίες. Όλους αυτούς τους μήνες προκρίνατε τη δημαγωγία τον λαϊκισμό, την κατάρρεευση της παιδείας

Η κυβέρνηση σας αρέσκεται στους αυτοσχεδιασμούς πολλές φορές καταστροφικούς», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των εξαγωγών.

«Το μεγάλο ερώτημα κ. Τσίπρα είναι ποια είναι η αναπτυξιακή σας πρόταση. Στην έκθεση ιδεών το κόμμα και το επιτελείο σας παίρνετε άριστα. Είδα με προσοχή τις προτάσεις στις 47 σελίδες και απουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις εξαγωγές».

«Το κόμμα σας δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Βασικοί υπουργοί σας είναι αντιευρωπαϊστές. Αμφισβητούν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας», ανέφερε επίσης.

«Σας έχουμε με κάθε τόνο καλέσει να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις με την εσωτερική σας αντιπολίτευση. Πως είναι δυνατόν να δέχεστε στελέχη σας να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας.

Επιλέξατε να είστε μόνος σας στη διαπραγμάτευση. σας είχαμε προτείνει εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. Θα πρέπει να ξενασκεφτείτε ότι η επόμενη μεγάλη διαπραγμάτευση που θα γίνει για το χρέος και το Ασφαλιστικό θα πρέπει να είναι εθνική διαπραγμάτευση», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δημοφιλή