Βενιζέλος: Παιδική χαρά το email Χαρδούβελη μπρος στο «τρένο του τρόμου»

Βενιζέλος: Παιδική χαρά το email Χαρδούβελη μπρος στο «τρένο του τρόμου»
Eurokinissi

Τρένο του τρόμου που μπροστά του το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά, χαρακτήρισε το κείμενο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συζήτηση στη βουλή για τις διαπραγματεύσεις. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία θα φέρνει ένα τρίτο μνημόνιο.

«Μετά το ηχηρό προχθεσινό αδιέξοδο αντί ο κ. Τσίπρας να έρθει και να πει κάτι συγκεκριμένο, ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί αποφασίζει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δύο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία».

Θα προστεθούν μέτρα, δεν θα αφαιρεθούν στο έγγραφο της κυβέρνησης, εκτίμησε, ενώ έκανε λόγο για ευθύ ζήτημα δεδηλωμένης πλειοψηφίας, σχολιάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε σε τελείως διαφορετικές γραμμές από τον κ. Καμμένο. «Ο άλλος κήρυξε την επανάσταση! Πού συμφωνείτε;».

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε παραπάνω πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αυτό σημαίνει πολλά χρόνια παραμονής στο μνημόνιο επιπλέον, δεν είναι επιτυχία, είπε ο κ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι κάθε μήνας καθυστέρησης είναι ένας χρόνος παραμονής στο μνημόνιο. Επίσης, έκανε λόγο για απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης: «Η χώρα έχει έρθει σε θέση ρουά ματ, με την πλάτη στον τοίχο».

«Θέλετε συστράτευση από την υβριζόμενη αντιπολίτευση; Ποιος τη ζητάει, ο κ. Τσίπρας, του πρώτη φορά δημοκρατία, πρώτη φορά αριστερά; Ο κ. Καμμένος που απαξίωσε τα πάντα;» τόνισε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, ρώτησε τον κ. Τσίπρα τι συζητείται εκεί, εφόσον δεν περιελήφθη ο κοινός τόπος στο κείμενο των δανειστών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ψευτολεβέντικες απειλές». Όσον αφορά στην ενοποίηση των δόσεων υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για νίκη, καθώς δεν ενισχύει τη χώρα, αντίθετα την εμφανίζει αναξιόπιστη.

Σχετικά με τα περί συστράτευσης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ρώτησε αν είναι έτοιμος να διαλεχθε με την αντιπολίτευση στη βάση της εθνικής συναίνεσης. «Εάν έχετε κυβέρνηση, που θα φανεί στις κρίσιμες ψηφοφορίες, θέλουμε να είμαστε στην αντιπολίτευση, αλλά να μετέχουμε στην εθνική προσπάθεια. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να μιλάμε για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε σε έντονο ύφος προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον ότι «προσβάλλει και ταπεινώνει τη χώρα, χωρίς να έχει συνείδηση της ευθύνης του».

Δημοφιλή