Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το ταξίδι του μέλιτος σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το ταξίδι του μέλιτος σε Ελλάδα και εξωτερικό
Shutterstock / Kulyk Maksym

Λένε ότι ο γάμος είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή για κάθε ζευγάρι, αλλά για πολλούς η πραγματική ευχαρίστηση ξεκινά με το ταξίδι του μέλιτος. Σίγουρα, δεν έχουν όλα τα ζευγάρια ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε τον χρόνο για να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά ο γάμος είναι η τέλεια δικαιολογία για να πάρετε μερικές μέρες άδεια από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σας και ένα τέτοιο ταξίδι, που θα θυμάστε για μία ζωή, αξίζει να βάλετε στην άκρη μερικά χρήματα. Σκεφτείτε μόνο τα γαλαζοπράσινα νερά, την άμμο, τον ήλιο, τα ηλιοβασιλέματα και τις υπέροχες βόλτες.

Ύστερα από μεγάλη έρευνα και τη συμβολή των ιστοσελίδων The Knot και Fodor's σας παρουσιάζουμε τους 9 πιο ρομαντικούς προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρίσι

Δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου. Το Παρίσι ή «η πόλη του Φωτός», όπως ονομάζεται προσφέρεται για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις και όμορφα μπιστρό και εστιατόρια. Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το Παρίσι, μην χάσετε την ευκαιρία να το δείτε από τον Πύργο του Άιφελ μαζί με το άλλο σας μισό. Επιπλέον, η Ευρώπη είναι κοντά και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλές μέρες για να πάτε.

Νικαράγουα

Πολύ πιο μακριά από την Ευρώπη, η Νικαράγουα είναι ιδανική για ζευγάρια που απολαμβάνουν την φύση, τα βουνά, τα ηφαίστεια, τις παραλίες και τα τροπικά δάση. Εκτός από την άγρια φύση και τα τοπία που προσφέρονται για εξερευνήσεις, υπάρχει και η επιλογή του πολυτελούς ξενοδοχείου Mukul Beach Golf & Spa που άρχισε να λειτουργεί το 2013.

Σεϊχέλες

Στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το σύμπλεγμα των 116 νησιών που αποτελούν τις Σεϊχέλες. Εντυπωσιακές παραλίες, φυσικά πάρκα, τροπικά δάση και άγρια φύση συνιστούν το τοπίο που θα αντικρίσει κανείς πηγαίνοντας εκεί. Το μόνο σίγουρο αν αποφασίσετε να τις επισκεφτείτε είναι ότι θα κυκλοφορείτε όλη μέρα με το μαγιό σας και με μία καρύδα στο χέρι, μέσα από την οποία θα πίνετε το κοκτέιλ σας.

Χιλή

Εάν είστε λάτρεις του κρασιού, η Χιλή και οι εκατοντάδες αμπελώνες της προσφέρονται για ένα ταξίδι οινογνωσίας και ξεκούρασης. Η Κοιλάδα Μaipo φιλοξενεί μερικούς από τους πιο γνωστούς αμπελώνες της Χιλής. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία που θα επιλέξετε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για εξερεύνηση και για να απολαύσετε τα τοπία.

Κρήτη

Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά κρύβει πολλές ομορφιές και αντιθέσεις. Τα μεγάλα βουνά και τα βραχώδη τοπία, καταλήγουν σε μεγάλες παραλίες που τα νερά τους συναγωνίζονται επάξια τα νερά της Καραϊβικής. Το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα, ο Μπάλος και σχεδόν όλο το νότιο κομμάτι του νησιού είναι ιδανικά για να απολαύσετε την θάλασσα και τον ήλιο. Κάτι ακόμα που δεν θα σας λείψει στην Κρήτη είναι το καλό φαγητό. Κρεατοφάγοι, κατά κύριο λόγο, οι Κρητικοί έχουν να παινευτούν για πολλά από τα φημισμένα τους πιάτα, όπως το τσιγαριαστό, οι κοχλιοί και ο παραδοσιακός ντάκος.

Καουάι, Χαβάη

Βρίσκεται κάθε χρόνο στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος και όχι άδικα αφού το βραχώδες τοπίο του που καταλήγει σε ένα κόλπο γεμάτο άμμο και η πράσινη βλάστηση που υπάρχει ανάμεσα καθιστά το νησί Καουάι τον απόλυτο προορισμό. Εάν ποτέ ο δρόμος σας σας βγάλει στην Χαβάη, μην ξεχάσετε να κάνετε την βόλτα με ελικόπτερο ώστε να δείτε το νησί από κοντά.

Μαλδίβες

Ίσως ο πιο κλισέ προορισμός για ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος, αφού κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες νιόπαντρα ζευγάρια. Πιείτε τα κοκτέιλ σας, ενώ βλέπετε το ηλιοβασίλεμα και κανονίστε εξορμήσεις στο νησί. Εκτός από την ξεκούραση και τα υπέροχα τοπία, η Μαλδίβες έχουν πλούσιο υποθαλάσσιο χώρο, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε με την μάσκα και τον αναπνευστήρα σας. Μην ξεχάσετε μόνο το αντηλιακό σας!

Λιβινγκστόον, Ζάμπια

Σίγουρα η Ζάμπια δεν είναι ο τυπικός προορισμός που επιλέγει ένα νιόπαντρο ζευγάρι, αλλά οι καταρράκτες της Βικτώρια αξίζουν ένα ταξίδι. Μόλις δείτε αυτούς τους καταρράκτες να πέφτουν θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Σαντορίνη

Ζευγάρια από όλο τον κόσμο, έρχονται στην Σαντορίνη και για να παντρευτούν και να για να κάνουν τον δικό τους μήνα του μέλιτος. Οι καλντέρες, τα ηλιοβασιλέματα, το ηφαίστειο, οι παραλίες με την άγρια ομορφιά τους και, φυσικά, η φάβα και οι ντοματοκεφέδες είναι τα ιδανικά συστατικά ενός επιτυχημένου γαμήλιου ταξιδιού. Όσοι δεν θα μπορέσετε να φύγετε εκτός Ελλάδας, η Σαντορίνη μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις ισάξιες με αυτές των εξωτικών νησιών του εξωτερικού.