Σχολείο στην Μαγαδασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β'

Σχολείο στην Μαγαδασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β'
Eurokinissi

Εν μέσω θερμής υποδοχής που του επεφύλαξαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος ορθόδοξων πιστών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' εγκαινίασε τo νέo Δημοτικό - Γυμνάσιο Σχολείο της ενορίας της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή Ampany της Μαδαγασκάρης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι εκατοντάδες κάρτες που έγραψαν τα παιδιά από την Αυστραλία για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο που περιέβαλε με φροντίδα την ανέγερση του σχολείου και προς τους χριστιανούς της Καβάλας για τη συνδρομή τους σε αυτό το έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τους παραγωγούς ρυζιού της περιοχής, που συνιστά βασική και καθημερινή τροφή της Μαδαγασκάρης και ευλόγησε τη συγκομιδή και τον καθαρισμό του. Συγχρόνως προέτρεψε τόσο διά ζώσης, όσο και από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος, τους Έλληνες να βοηθήσουν τους Μαλαγάσιους και το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη χώρα αυτή.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνομίλησε με τους σπουδαστές του Σεμιναρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι θα είναι οι μελλοντικοί κληρικοί της Μαδαγασκάρης και τους συμβούλευσε να καλλιεργούν το ιερατικό φρόνημα και την αγάπη προς τον άνθρωπο και την Εκκλησία.

Επίσης, επεδίωξε και συνάντησε ομάδα νέων από την Κρήτη που με τον πνευματικό τους πατέρα Γέροντα Απόστολο, θα διακονήσουν στα νέα μοναστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στη περιοχή.

Επόμενος και τελευταίος του σταθμός, στο πλαίσιο της τριήμερης ιεραποστολικής και ποιμαντικής περιοδείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, η περιοχή Toliara όπου έγινε δεκτός σε κλίμα συγκίνησης με χρώματα Ελλάδας από τις αρχές του κλήρου, εκπροσώπους της Πολιτείας και χιλιάδες πιστών που κρατούσαν σημαίες της Ελλάδας και της Μαδαγασκάρης.

Μετά τη Δοξολογία στον Ι.Ν. του Αποστόλου Ανδρέα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος απευθύνθηκε με πνευματικούς λόγους στους παρευρισκόμενους πιστούς και τους ευχαρίστησε για την αγάπη με την οποία τον υποδέχθηκαν, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Ευάγγελο Παριανό, το μόνο Έλληνα που έχει απομείνει στην Toliara τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Αργότερα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη, με τον οποίο αντήλλαξε σκέψεις για το μελλοντικό έργο της Μητρόπολης Μαδαγασκάρης στην περιοχή.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή