«Πόρτα» στη Βουλή για τα ΜΑΤ που θέλουν να πάνε τουαλέτα

«Πόρτα» στη Βουλή για τα ΜΑΤ που θέλουν να πάνε τουαλέτα

Εξοργισμένος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών κ. Γρηγόρης Γερακαράκος διότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, η κ. Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε την είσοδο των ΜΑΤ που βρίσκονται στη Βουλή εντός του Κοινοβουλίου ακόμη και εάν θέλουν να πάνε στην τουαλέτα.

Ο κ. Γερακαράκος δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega πως όταν άνδρες των ΜΑΤ πήγαν για να πάρουν άδεια, ώστε να μπουν στο Κοινοβούλιο προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, οι φρουροί τους είπαν ότι δεν μπορούν λόγω της διαταγής που έχει δώσει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Λυπούμαστε που ένας θεσμός, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, διακρίνεται από τυραννικές και ρατσιστικές διαθέσεις», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων διευκρινίζοντας πως οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν γίνει εδώ και 15 – 20 μέρες.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό η Κωνσταντοπούλου έχει δώσει εντολή οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να μην περιφέρονται στον προαύλιο χώρο και όχι να μην μπαίνουν στον χώρο του Κοινοβουλίου για να κάνουν την φυσική τους ανάγκη.

Ο Κ. Γερακαράκος είπε πως θα ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και θα του ζητήσει να διατάξει την αποχώρησή των ΜΑΤ από τη Βουλή.

«Πρόκειται για τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας»

Τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια επικαλέστηκαν, κύκλοι ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής, σε διευκρινήσεις τους προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε το Σάββατο, όταν απαγορεύτηκε σε αστυνομικούς από διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, να πάνε στις τουαλέτες και στο κυλικείο της Βουλής.

«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς», τόνισαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι ασφαλείας της Βουλής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,

Δημοφιλή