Ενεργό «πυρήνα» ποινικών και τρομοκρατών αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Θέλει να προλάβει επίθεση

Ενεργό «πυρήνα» ποινικών και τρομοκρατών αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Θέλει να προλάβει επίθεση
Eurokinissi

Οικήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούσαν οι «ληστές του Διστόμου» και οι «ληστές με τα μαύρα» στην Κεντρική Ελλάδα και στην Αττική αναζητά πυρετωδώς τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά της να εξαρθρώσει τον ασύλληπτο πυρήνα ποινικών και τρομοκρατών που παραμένει ενεργός.

Τα αρμόδια κλιμάκια της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να συνθέσουν στοιχεία του παρελθόντος με νέα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα πρόσφατα ευρήματα στα δύο κρησφύγετα που βρέθηκαν στον Βόλο.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε συνεργοί των Γρηγόρη Τσιρώνη, Σπύρου Δραβίλα και Σπύρου Χριστοδούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση διότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα κρησφύγετά τους είναι ασφαλή.

Και αυτό γιατί στον Αγχίαλο Βόλου βρέθηκαν κλειδιά, δαχτυλικά αποτυπώματα, DNA και κινητά τηλέφωνα, τα οποία οδηγούν τις έρευνες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι πρώτος στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός των Βασίλη Παλαιοκώστα, της Πόλα Ρούπα, του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη Γιώργου Πετρακάκου, του εξαφανισμένου «ληστή με τα μαύρα» Μάριου Σεισίδη και ενός αντιεξουσιαστή των Εξαρχείων που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή.

«Δεν ξέρουμε ακόμα με ποιο τρόπο αλλά εκτιμάμε ότι η ομάδα αυτή είχε επαφή με τους συλληφθέντες στον Αγχίαλο Βόλου. Όλοι τους μάλλον κρίνουν ότι είναι επίφοβο να ζουν στην Αθήνα μόνιμα, καθώς οι ληστείες έχουν μεγαλύτερο βαθμό ρίσκου και οι έλεγχοι στις μετακινήσεις τους είναι πιο πιθανοί. Αυτό σημαίνει ότι τα οικήματά τους στην πρωτεύουσα τα επισκέπτονταν για συγκεκριμένους μόνο σκοπούς. Για αποθήκευση οπλισμού, στοχευμένες επιθέσεις και ολιγοήμερη διαμονή», επισημαίνει καλά πληροφορημένη αστυνομική πηγή.

Τα τελευταία 24ωρα η Αντιτρομοκρατική εντείνει τις έρευνές της για τον εντοπισμό κρησφύγετων στην Κεντρική Ελλάδα, όπου εκτιμάται ότι οι «ληστές του Διστόμου» κρύβουν όπλα που μπορεί να μην είναι «καθαρά», όπως ήταν αυτά που βρέθηκαν στη μονοκατοικία του Βόλου. Παράλληλες έρευνες γίνονται στην Αθήνα, καθώς το αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχει ενδείξεις ότι κάποιοι από τους «ληστές του Διστόμου» και τους «ληστές με τα μαύρα» (Τσιρώνης, Σεισίδης) μπορεί να συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν το 2013 και το 2014.

Αν, πάντως, οι ενδείξεις δεν γίνουν αποδείξεις, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, ο συλληφθείς Γρηγόρης Τσιρώνης θα κατηγορηθεί μόνο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και ληστείες, όπως και ο συνεργός του Σπύρος Δραβίλας, για τον οποίο δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο σύνδεσής του με τρομοκρατία.