9 πράγματα που δεν γνωρίζαμε και μας ξάφνιασαν για τη ζωή της Ντόλι Πάρτον

9 πράγματα που δεν γνωρίζαμε και μας ξάφνιασαν για τη ζωή της Ντόλι Πάρτον
KNOXVILLE, TN - MAY 28: Dolly Parton performs during a concert to benefit Dolly's Imagination Library & Dr. Robert F. Thomas Foundation at The University of Tennessee's Thompson-boling Arena on May 28, 2014 in Knoxville, Tennessee. (Photo by Rick Diamond/Getty Images)
KNOXVILLE, TN - MAY 28: Dolly Parton performs during a concert to benefit Dolly's Imagination Library & Dr. Robert F. Thomas Foundation at The University of Tennessee's Thompson-boling Arena on May 28, 2014 in Knoxville, Tennessee. (Photo by Rick Diamond/Getty Images)
Rick Diamond via Getty Images

Η ζωή της Ντόλυ Πάρτον έχει όλα τα στοιχεία μιας «δυνατής» βιογραφίας που σίγουρα εάν μεταφερόταν και στην μεγάλη οθόνη θα είχε άριστες επιδόσεις στο Box Office. Από ασήμαντη στάρλετ της της Κάντρι μουσικής, μετατράπηκε σε μια διεθνούς φήμης ηθοποιός, μουσικός και τραγουδίστρια με φανατικούς θαυμαστές. Μάλιστα, η αναγνωρισιμότητα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εμφάνισή της (ξανθά πάντα υπερβολικά κρεπαρισμένα μαλλιά, ιδιαίτερα μεγάλο στήθος, πολύ στενή μέση, μακρυά νύχια) αλλά και το ταμπεραμέντο της- «larger than life» όπως συνηθίζουν να λένε στις ΗΠΑ- δημιούργησαν και μια ολόκληρη...σχολή Ντόλι Πάρτον.

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που ακόμη και οι πιο πιστοί θαυμαστές της, δεν τα γνωρίζουν. Και πιστέψτε μας είναι πολλοί και πολύ φανατικοί!

1.Είναι η «νονά» τη γνωστής τραγουδίστριας της pop, Miley Cyrus.Όπως έχει δηλώσει, είναι πολύ καλή φίλη με τον πατέρα της νεαρής τραγουδίστριας. Όταν γεννήθηκε της είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να την βαφτίσει. Η Πάρτον δηλώνει σήμερα πως έχει την Miley σαν δικό της παιδί.

2.Η ονοματοδότης της κλωνοποιημένης...Ντόλι.Όλοι θυμόμαστε το προβατάκι Ντόλι, το πρώτο κλώνοποιημένο θηλαστικό. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι ότι πήρε το όνομά της από την Πάρτον. Το όνομά της, οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ήρθε στη ζωή. Σύμφωνα με έναν από τους εμβρυολόγους της επιστημονικής ομάδας, η Ντόλι προέρχεται από τα κύτταρα ενός μεγάλου μαστικού αδένα και «δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα ζευγάρι πιο εντυπωσιακών αδένων από αυτούς της Ντόλι Πάρτον».

3.Έχει δεχθεί απειλές από την Κου-Κλουξ-Κλαν.Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας το DollyWood συμμετείχε σε σειρά δράσεων που στόχο είχαν να ενθαρρύνουν οικογένειες, μέλη των οποίων ήταν ομοφυλόφιλοι, να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των αγαπημένων τους και να βρουν ένα τρόπο να «συμφιλιωθούν» με αυτές. Αρκετές από αυτές τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν σε πάρκα αναψυχής. Αυτό εξόργισε μέλη της ΚΚΚ οι οποίοι της έστειλαν απειλητικά γράμματα. «Μου στέλνουν ακόμη» έχει πει η ίδια αλλά δεν εγκαταλείπει και συμπληρώνει με νόημα και χαμόγελο «Εγώ αγαπώ τους πάντες».

4.Συμμετείχε σε διαγωνισμό Ντόλι Πάρτον και...έχασε.«Σε ένα Halloween, αποφάσισα να πάω σε έναν διαγωνισμό...όπου όλοι οι άντρες ντύνονταν σαν και εμένα. Υπέβαλα λοιπόν κάπως στην εμφάνισή μου και πήγα...Ανέβηκα στη σκηνή αλλά όχι μόνο δεν κατάφερα να νικήσω αλλά δεν ήμουν καν μεταξύ των πρώτων», ομολόγησε η ίδια

5.Πλούτισε λέγοντας «όχι» στον Έλβις.Η Πάρτον ήταν αυτή η που έγραψε το τραγούδι, γνωστό πλέον σε όλους, «Ι will always love you». Οι περισσότεροι βέβαια το έχουμε ακούσει να το τραγουδάει η Γουίτνεϊ Χιούστον (στην ταινία «Σωματοφύλακας). Αρχικά όμως, επιτυχία έγινε από την ίδια την Πάρτον και ο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ ήθελε να το δώσει να το τραγουδήσει ο «βασιλιάς». Εκείνη όμως από την αρχή ήταν αρνητική αφού της ζητούσαν να παραχωρήσει το 50% από τα δικαιώματα κυκλοφορίας. Όπως έχει και η ίδια πει, όλοι την προέτρεπαν να δεχθεί την πρόταση αλλά «κάτι μέσα μου έλεγε πως δεν γίνεται. Και δεν το έκανα». Και μάλλον ήταν για καλύτερα, αφού το 1992 με την Χιούστον, το τραγούδι έγινε αξεπέραστη επιτυχία και η Πάρτον έβαλε πάρα πολλά λεφτά από αυτή τη συμφωνία.

Και τέσσερις «μικρές» πληροφορίες:

6.Έχει δημιουργήσει δική της βιβλιοθήκη με στόχο την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού

7.Δεν είναι οπαδός των πάρκων αναψυχής παρά το γεγονός πως είναι ιδιοκτήτρια ενός. Του Dollywood εδώ και περίπου 30 χρόνια

8.Ξόδεψε 50εκατ. δολάρια για να φτιάξει το πατρικό της σπίτι στο Τενεσί όπου μεγάλωσε με τα 11 αδέρφια της

9.Στην γενέτηρά της υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα, πιστή «απομίμησή» της Πάρτον, να κάθεται σε έναν βράχο και να παίζει κιθάρα.

Ντόλι Πάρτον

Δημοφιλή