#SupportLatraac: Ο Tony Hawk στηρίζει το νέο project στον Κεραμεικό. Εσείς;

#SupportLatraac: Ο Tony Hawk στηρίζει το νέο project στον Κεραμεικό. Εσείς;
Latraac Facebook page

Η κουλτούρα του skate στην Ελλάδα αναπτύσσεται (πολύ) αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια, παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η έλλειψη ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων με ειδικές πίστες (bowls, όπως είναι ο όρος) οι οποίες θα παρέχουν στους skaters το χώρο και τη δυνατότητα να εξελίξουν την τεχνική τους, να οργανώνουν διαγωνισμούς και εκδηλώσεις και, φυσικά, να διασκεδάζουν κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Ναι, η Αθήνα είναι μια πόλη με αρκετά σημεία που προσφέρονται για skate, όχι όμως για κάθε είδος skate και σίγουρα όχι με την ίδια ασφάλεια που θα παρείχε ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος.

Το Latraac θέλει να τα αλλάξει όλα αυτά και να ανεβάσει το επίπεδο του skate στην Αθήνα και μαζί του την ίδια την αρχιτεκτονική της πόλης και την κουλτούρα της.

Τι είναι το Latraac; Πρόκειται για το πρώτο skate bowl που κατασκευάζεται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Κεραμεικού. Ο αρχιτέκτονας Ζάχος Βάρφης, λάτρης του skate και ο ίδιος από μικρός, πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε να δημιουργεί μόνος του το μεγαλεπήβολο αυτό project, βρίσκοντας στην πορεία βοήθεια από πολύ κόσμο που ήθελε να δει το πρώτο skate bowl της πόλης να γίνεται πραγματικότητα.

Σκοπός του Ζάχου Βάρφη -και της ομάδας που συγκεντρώθηκε για να τον βοηθήσει- είναι το Latraac να έχει ελεύθερη είσοδο για όλους όσους θέλουν να κάνουν skate στις πίστες του. Για αυτό και ήρθε σε συνεργασία με την Miyon Yoo και την Isabel Sanders, δυο αρχιτέκτονες τοπίου που ανέλαβαν να δημιουργήσουν έναν μεγάλο κήπο γύρω από το bowl, μαζί με ένα αναψυκτήριο το οποίο, ιδανικά, θα καλύπτει τα έξοδα συντήρησης και θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Μέχρι στιγμής το Latraac έχει ολοκληρωθεί κατά το 65%, αποκλειστικά με ιδιωτική χρηματοδότηση. Για το υπόλοιπο 35% που απαιτείται να ολοκληρωθεί για να παραδοθεί το bowl στον κόσμο και να ξεκινήσει τη λειτουργία του, ο Βάρφης και η ομάδα του χρειάζονται τη δική μας υποστήριξη. Έτσι ξεκίνησαν μια καμπάνια χρηματοδότησης στο indiegogo ώστε να συγκεντρώσουν μέχρι το τέλος του Ιουνίου το ποσό των 20.000 ευρώ -τα χρήματα δηλαδή που απαιτούνται για να τελειώσουν την κατασκευή του bowl, να εκδώσουν τις απαραίτητες άδειες, να κατασκευάσουν το αναψυκτήριο, να περάσουν παροχή ρεύματος και άρδευσης και να διευθετήσουν τις διοικητικές δαπάνες.

Όπως λέει ο ίδιος ο αρχιτέκτονας στο βίντεο που συνοδεύει την καμπάνια: «Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της ιστορίας, τότε μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο. Αν θέλετε να υποστηρίξετε πρωτοβουλίες στο χώρο του design που έχουν στόχο να μεταμορφώσουν τις πόλεις στις οποίες ζούμε, τότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε. Αν θέλετε να κάνετε την Αθήνα μια πιο πράσινη πόλη τότε, ξανά, αυτός είναι ένας τρόπος για να τα καταφέρετε. Αν θέλετε να κάνετε bowl skating στο κέντρο της Αθήνας, τότε μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να το πετύχουμε».

Και, αν δεν έχετε πειστεί ακόμα για το πώς το Latraac θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης μας με περισσότερους από έναν τρόπους -το skate είναι μόνο η αφορμή, η μεγαλύτερη εικόνα αφορά ολόκληρο το πολιτιστικό τοπίο της χώρας- τότε το tweet που έγραψε τις προάλλες το Tony Hawk, ο διασημότερος skater στον κόσμο και ένας ζωντανός θρύλος του είδους, ίσως είναι η λεπτομέρεια που χρειαζόσασταν για να προσφέρετε τον οβολό σας στο φιλόδοξο και γεμάτο θετική ενέργεια έργο του Βάρφη:

Info:

Δημοφιλή