ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2015 07:12 EEST | Updated 09/06/2015 07:12 EEST

Ερωτευμένη σωφρονιστική υπάλληλος φέρεται να βοήθησε τους δραπέτες της Νέας Υόρκης

ASSOCIATED PRESS
A state corrections officer monitors traffic passing Clinton Correctional Facility on Monday, June 8, 2015, in Dannemora, N.Y. Two murderers who escaped from the prison by cutting through steel walls and pipes remain on the loose Monday as authorities investigate how the inmates obtained the power tools used in the breakout. (AP Photo/Mike Groll)

O Richard Matt και ο David Sweat, οι δύο φυλακισμένοι που κατάφεραν να το σκάσουν με κινηματογραφικό τρόπο από το σωφρονιστικό ίδρυμα Clinton της Νέας Υόρκης, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και οι αρχές τώρα προσπαθούν να βρουν ποιος σωφρονιστικός υπάλληλος τους βοήθησε.

Όπως αναφέρει το CNN, μια γυναίκα που έραβε τις στολές των φυλακισμένων ανακρίνεται από την αστυνομία και κάποιοι υποστηρίζουν πως η ίδια γνώριζε τους άνδρες... «πολύ καλά». Παρ' όλο που η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί ή καταδικαστεί με κάποια κατηγορία, η εγκληματολόγος Casey Jordan υποστήριξε πως η πιθανότητα κάποια υπάλληλος να έχει βοηθήσει τους δραπέτες είναι πολύ μεγάλη.

«Δεν θέλω να παραδεχτώ ότι συμβαίνει, αλλά ξέρω γυναίκες που έχουν γνωρίσει άνδρες στις φυλακές ενώ δουλεύουν εκεί, τους ερωτεύτηκαν, παραιτήθηκαν και τους παντρεύτηκαν μόλις αυτοί απελευθερώθηκαν», ανέφερε η Jordan, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη τάση ονομάζεται «υβριστοφιλία», ένα σύνδρομο που ανέφερε πρώτη φορά ο σεξολόγος John Money, το οποίο αφορά στις γυναίκες που διεγείρονται από άτομα που έχουν διαπράξει εξαιρετικά βίαια εγκλήματα.

Ο Matt και ο Sweat ήταν πράγματι δύο ειδεχθείς εγκληματίες, με τον πρώτο να έχει απαγάγει, ληστέψει και σκοτώσει ένα άνδρα το 1997 και τον δεύτερο να έχει αφαιρέσει την ζωή ενός σερίφη το 2002.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι δύο άνδρες κατάφεραν να δραπετεύσουν χρησιμοποιώντας τρυπάνια και άλλα θορυβώδη εργαλεία για να κόψουν ένα κομμάτι του τοίχου των κελιών τους, ώστε, περιπλανώμενοι μέσα στους υπονόμους, να βρουν μια έξοδο προς την επιφάνεια. Όταν μάλιστα οι αρχές έψαξαν τους υπονόμους, βρήκαν ένα περιπαιχτικό σημείωμα.

Αυτό που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα είναι το πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είδαν ή άκουσαν την προσπάθεια των φυλακισμένων να αποδράσουν και το πως βρήκαν τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν.