Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σχεδιάζει εκτυπωμένες κατοικίες στη Σελήνη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σχεδιάζει εκτυπωμένες κατοικίες στη Σελήνη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σχεδιάζει ένα χωριό στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη.

"Η κατασκευή ενός σταθμού στο φεγγάρι θα προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα της τεχνολογικής καινοτομίας στη γη" αναφέρει ο καθηγητής Jan Woerner, επικεφαλής της ESA.

Στο πιο πάνω βίντεο παρουσιάζεται μια έξυπνη λύση η οποία περιέχει ένα 3D Printer ενσωματωμένο σε ένα ρομπότ το οποίο θα απορροφά τα τρίμματα του πετρώματος που καλύπτει την επιφάνεια του φεγγαριού, του ρεγκολίθου όπως ονομάζεται, και θα τα ρευστοποιεί.

Οι σεληνιακές κατοικίες θα κατασκευάζονται από αυτόνομα ρομπότ, θα έχουν σχήμα θόλου όπως αυτές των Teletubbies και θα προστατεύουν πλήρως τους ανθρώπους από τις τοπικές κλιματικές συνθήκες, τη βλαβερή κοσμική ακτινοβολία αλλά και την πτώση μετεωριτών. Το 90% των οικημάτων θα κατασκευάζεται από σεληνιακά υλικά. Τα υλικά αυτά θα γίνονται πρώτα ένας πολτός. Ο πολτός αυτός θα εισάγεται στο μηχάνημα της εκτύπωσης το οποίο μέσω ψεκασμού θα εκτυπώνει στερεά δομικά υλικά που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του οικήματος.

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ESA, η πρόοδος στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) θα επιτρέψει τη δημιουργία μικρών οικημάτων που θα είναι φτιαγμένα από τα υλικά του εδάφους του φυσικού μας δορυφόρου. Τα πρώτα σχέδια που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχιτεκτονική εταιρεία δείχνουν οικήματα στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα παραμονής τεσσάρων ατόμων.

Δημοφιλή