Ανεβλήθη η έκδοση της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία από το Λονδίνο στην Αθήνα

Ανεβλήθη η έκδοση της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία από το Λονδίνο στην Αθήνα
Eurokinissi

Ανεβλήθη, λόγω έκτακτου νομικού θέματος που προέκυψε, η έκδοση, από τη Βρετανία στην Ελλάδα, της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα τελευταία χρόνια, η πρώην δικαστικός διαμένει στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, εγκρίθηκε η έκδοση της πρώην δικαστικού, η οποία επρόκειτο να μεταχθεί στην Ελλάδα αεροπορικώς, σήμερα το μεσημέρι. Γι' αυτόν τον λόγο είχαν μεταβεί στο Λονδίνο δύο Έλληνες άστυνομικοί, προκειμένου να τη συνοδεύσουν στην Αθήνα, οι οποίοι θα επιστρέψουν τελικά μόνοι τους, με την προγραμματισμένη πτήση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, οι βρετανικές Αρχές τούς ενημέρωσαν σήμερα το πρωί για την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή της έκδοσης πιθανόν σχετίζεται σε ακυρωτική προσφυγή, που είχε κάνει η κ. Ηλία, στο βρετανικό δικαστήριο, για την απόρριψη αιτήματος για άσυλο που είχε υποβάλει.

Σημειώνεται, ότι για την ξαφνική αλλαγή μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν ήταν ενημερωμένη ούτε η ίδια η πρώην δικαστικός.

Η πρώην δικαστικός, το 2005 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο τότε λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν τη σύλληψή της διέφυγε στο εξωτερικό καθώς όπως η ίδια υποστήριξε αργότερα «την εποχή εκείνη πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή της». Εις βάρος της είχαν εκδοθεί πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα. Τον Μάιο του 2011,συνελήφθη στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δούλευε ως καθηγήτρια Γαλλικών και κυκλοφορούσε ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν. Στο βρετανικό δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε την πραγματική της ταυτότητα. Όταν οι ισχυρισμοί της κατέπεσαν φυλακίστηκε για 19 μήνες στις φυλακές του Χόλουγουεϊ.

Από την αποφυλάκιση της και μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, διέμενε σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαμέρισμα του βόρειου Λονδίνου κάτω από αυστηρούς περιοριστικούς όρους, φορώντας παράλληλα το περιβόητο βραχιολάκι. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα με κάθε ένδικο μέσο. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και πολιτικό άσυλο,το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή