Τεράστια πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, με πολλούς νεκρούς

Τεράστια πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, με πολλούς νεκρούς

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, κοντά στο Κίεβο. Σύμφωνα με το Russia Today, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει εκρήξεις σε δεξαμενές, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών πυροσβεστών, με τις φλόγες να βρίσκονται εκτός ελέγχου και να απειλούν και δεξαμενές αποθήκευσης αερίου.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, «υπήρχαν 180 διασώστες στις εγκαταστάσεις όταν έλαβε χώρα η έκρηξη. Δεν είναι γνωστό πόσοι επέζησαν. Τα ασθενοφόρα μπορούν με δυσκολία να μεταφέρουν τους τραυματίες».

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις BRSM-Nafta 20 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Russia Today, ένας εργαζόμενος υπέστη θανατηφόρα εγκαύματα στην αρχική πυρκαγιά και άλλοι πέντε βρέθηκαν στο νοσοκομείο, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται το πρωί της Τρίτης καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε.

Αρκετοί από τους πυροσβέστες που έσπευσαν επί σκηνής σκοτώθηκαν, έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, στο Twitter. Ο προαναφερθείς τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για 4 νεκρούς και έξι αγνοούμενους.

Δημοφιλή