ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2015 15:33 EEST | Updated 25/02/2020 14:33 EET

Επί τέσσερις ώρες κατέθετε στους ελβετούς δικαστές η Βίκυ Σταμάτη

eurokinissi

Μετά το Νίκο Ζήγρα, που κατέθεσε χθες Τρίτη στους Ελβετούς δικαστές, οι οποίοι ερευνούν περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους, σειρά σήμερα Τετάρτη είχαν η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, καθώς και η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, οι οποίες εξετάστηκαν για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Φραγκίσκο Ραγκούση, η κατάθεση της κ. Σταμάτη ήταν αποκαλυπτική, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος, η εντολέας του ζήτησε προστασία για τη ζωή της.

Παρά το γεγονός ότι η κατάθεσή της κ. Σταμάτη διήρκεσε τέσσερις ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επανέλαβε τις γενικές της καταγγελίες περί διαφθοράς, τις οποίες είχα κάνει καταθέτοντας στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελενη Ράικου.

Να σημειωθεί ότι, η παρουσία των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στην Αθήνας είναι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, με αφορμή έρευνα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας για περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας προς την ελβετική Δικαιοσύνη αφορούν κυρίως παροχή στοιχείων για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με διακίνηση «μιζών».

Η κατάθεση του Άκη το Φλεβάρη του 2014

Στην κατάθεση, που είχε δώσει στους ελβετούς ο Άκης Τσοχατζόπουλος , τον Φεβρουάριο του 2014, φέρεται να είχε ερωτηθεί για συγκεκριμένο λογαριασμό της συζύγου του σε ελβετική τράπεζα, μέσω του οποίου, κατά τις ελβετικές και ελληνικές Αρχές, είχαν εμβαστεί χρήματα που σχετίζονται με τα TOR M1.

O κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται οποιαδήποτε σχέση του επίμαχου λογαριασμού της κ. Σταμάτη με παράνομες αμοιβές και έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που είχαν κατατεθεί σε αυτόν αφορούσαν καταβολή από ασφαλιστήριο συμβόλαιο της συζύγου του και του ίδιου.

Νωρίτερα κατέθεσε στους ελβετούς δικαστές η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η οποία σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, προσκόμισε εξουσιοδότηση ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ώστε εάν εντοπιστεί χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της, οπουδήποτε στον κόσμο, να μεταφερθεί και να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Sponsored Post