Η.Π.Α. : Σκύλος-οδηγός "πετάχτηκε" σε διερχόμενο λεωφορείο για να σώσει τον τυφλό ιδιοκτήτη του

Η.Π.Α. : Σκύλος-οδηγός "πετάχτηκε" σε διερχόμενο λεωφορείο για να σώσει τον τυφλό ιδιοκτήτη του
Twitter

Ένας σκύλος στη Νέα Υόρκη προέβη σε μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας, όταν πήδηξε μπροστά σε διερχόμενο μίνι σχολικό λεωφορείο, καταφέρνοντας να προστατέψει την τυφλή του ιδιοκτήτρια.

Ο Φίγκο, όπως λέγεται το εν λόγω γκόλντεν ρετρίβερ, περπατούσε με την ιδιοκτήτρια του, Όντρει Στόουν, σε δρόμο της Νέας Υόρκης το πρωί της Δευτέρας, όταν ένα μικρό σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν δύο νηπιαγωγοί, κατευθύνθηκε κατά πάνω τους.

Καθώς σκύλος και ιδιοκτήτρια περνούσαν το δρόμο, ο σκύλος-οδηγός είδε το λεωφορείο, η πορεία του οποίου θα απειλούσε τον ιδιοκτήτη του.

Τα ένστικτα του, αλλά και όσα είχε διδαχθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του, έκαναν τον Φίγκο να πεταχτεί μπροστά από το λεωφορείο, για να προστατέψει τον ιδιοκτήτη του. Το λεωφορείο χτύπησε τον σκύλο- του οποίου το τραυματισμένο πόδι χρειάστηκε να κοπεί, αργότερα, ως το κόκκαλο- και λιγότερο την ιδιοκτήτρια του, η οποία ωστόσο αιμορραγούσε στο κεφάλι και τραυματίστηκε στους γοφούς της.

Ο Πολ Σβαρτς, ένας αυτόπτης μάρτυρας, σημειώνει για την σκηνή: “Δεν ξέρω εάν ο οδηγός του λεωφορείου πίστεψε πως η ιδιοκτήτρια θα κινούνταν ταχύτερα, αλλά φαίνεται σαν το σκυλί να προσπάθησε να δεχθεί όλο το χτύπημα εκείνο”.

Συμπληρώνει, ακόμη, για την ιδιοκτήτρια του σκύλου πως “υπήρχαν περίπου 15 άνθρωποι γύρω της, και ο σκύλος δεν ήθελε να φύγει από το πλευρό της”. Η γυναίκα δεν ήθελε να αποχωριστεί τον σκύλο της, αλλά ούτε και εκείνος έδειχνε διατεθειμένος να φύγει από δίπλα της.

Η 62χρονη ιδιοκτήτρια και ο τραυματισμένος Φίγκο δέχθηκαν ιατρική βοήθεια στο σημείο, με τον Σβαρτς να υπογραμμίζει πως “ο σκύλος ήταν απολύτως ήρεμος. Έκατσε μαζί μου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Μας άφησε να δέσουμε το πόδι του, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν γάβγιζε, ούτε έκλαιγε ή φώναζε. Αλλά επέμενε να προσπαθεί να φτάσει προς το μέρος της. Όταν εκείνη μεταφέρθηκε από το σημείο, σταμάτησε να προσπαθεί. Έμοιαζε λίγο χαμένος, αφότου έφυγε”.

Και ο σκύλος και η ιδιοκτήτρια μεταφέρθηκαν στα αρμόδια κέντρα υγείας, με τους ιατρούς να δαιβεβαιώνουν για την πρόοδο της υγείας τους, στο άμεσο μέλλον.

Δημοφιλή