Αεροδρόμιο στη Σουηδία εγκαθιστά θάλαμο που θα προετοιμάζει τους ταξιδιώτες για το κλίμα του προορισμού τους

Αεροδρόμιο στη Σουηδία εγκαθιστά θάλαμο που θα προετοιμάζει τους ταξιδιώτες για το κλίμα του προορισμού τους

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όσων ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε ένα μακρινό προορισμό είναι το τι είδους ρούχα πρέπει να πάρουν μαζί τους.

Μερικές φορές, επηρεασμένοι από τον καιρό της πόλης μας, ντυνόμαστε με τρόπο που μας κάνει να νιώθουμε άνετα κατά την μετακίνησή μας προς το αεροδρόμιο, όμως καταλήγουμε να δείχνουμε σαν... τουρίστες με το που πατήσουμε το πόδι μας στο νέο προορισμό.

Το πρόβλημα αυτό ήρθε να λύσει το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, στο οποίο θα εγκατασταθεί τον Αύγουστο η «πύλη του κλίματος», ένας θάλαμος που θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να νιώσουν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή στον προορισμό τους. Ο θάλαμος δεν προσφέρει μόνο την αίσθηση της θερμοκρασίας της περιοχής, αλλά και εκείνη των ανέμων, ενώ παρέχει την οπτικοακουστική αίσθηση του να περπατάς πάνω σε διαφορετικού τύπου εδάφη.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του αεροδρομίου, Yvonne Boe, περιγράφει τον θάλαμο ως «ένα ζωντανό σύνδεσμο με όλο τον κόσμο» που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιβάτες να προετοιμαστούν για το ταξίδι τους.

«Είναι και μια προεπισκόπηση του προορισμού σου, έτσι ώστε να ξέρεις αν πρέπει να βάλεις εκείνο το πουλοβεράκι ή τα γυαλιά ηλίου σου πριν μπεις στο αεροπλάνο», καταλήγει η Yvonne.

Δημοφιλή