Υπό διάλυση το ΕΣΥ, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας

Υπό διάλυση το ΕΣΥ, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας
Eurokinissi

Καμπανάκι κινδύνου σχετικά με τη λειτουργία του ΕΣΥ έκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου και του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, διαφορετικά τους τελευταίους μήνες θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι το ΕΣΥ είναι «σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε κατάσταση διάλυσης και όλα αυτά οδηγούν σε λειτουργικό μπλακ άουτ.. Η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας».

«Είναι τεράστια και κραυγαλέα τα ελλείμματα στο κοινωνικό κράτος, η κρίση σοβεί, γι αυτό έχουμε το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επιχείρημα, για να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αρχίζουν επίσχεση εργασίας ξεκινούν από την Τρίτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας η Υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις, δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες ) από τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή