Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους

Ξεκινά η καταβολή του μηνιαίου επιδόματος στέγασης
eurokinissi

Ευχάριστα είναι τα νέα για περίπου 1073 δικαιούχους του μηνιαίου επιδόματος κάλυψης ενοικίου στέγασης, καθώς από αύριο Παρασκευή ξεκινά η καταβολή του. Οι δικαιούχοι πρόκειται να λάβουν από 70 έως 220 ευρώ σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη.

Από τους 1073 δικαιούχους, τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», τόνισε η κ. Φωτίου.

Μόνο στην Αττική 17.720 άστεγοι

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Φωτίου για τον αριθμό των αστέγων που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φωτίου, έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

Δημοφιλή