ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/06/2015 10:06 EEST | Updated 12/06/2015 10:06 EEST

Μέρκελ: Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος, αλλά πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel arrives for the EU-CELAC summit in Brussels on Thursday, June 11, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras will continue his diplomatic offensive on Thursday to try to convince European creditors to pay out the bailout loans the country needs to avoid default. (AP Photo/Francois Walschaerts)

Το μόνο που χρειάζεται να δείξουν η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της είναι θέληση να επιλύσουν τα προβλήματα χρέους της χώρας, και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνδιάσκεψη για οικογενειακές επιχειρήσεις στο Βερολίνο.

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, αλλά η θέληση πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές, οπότε και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να συζητούμε» είπε σχετικά.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε, αναφερόμενος στην πρόταση των θεσμών, ότι «θα υπερασπιστούμε τις προτάσεις μας μέχρι τελευταίας λέξεως».

Γιούνκερ: Οι διαπραγματεύσεις ξαναρχίζουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ξαναρχίζουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την αποχώρηση από τις συνομιλίες, αλλά όχι τη διαπραγμάτευση, του ΔΝΤ.

Όπως είπε, έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι δυνατή συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, συμπληρώνοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».