Οι απίστευτες μεταμφιέσεις των ληστών του Διστόμου - Μεταμφιέζονταν σε υδραυλικούς, φαντάρους, ελαιοχρωματιστές, τουρίστες

Οι απίστευτες μεταμφιέσεις των ληστών του Διστόμου - Μεταμφιέζονταν σε υδραυλικούς, φαντάρους, ελαιοχρωματιστές, τουρίστες
ΕΛΑΣ

Αγνώριστοι εμφανίζονταν στις επιθέσεις τους οι «ληστές του Διστόμου», καθώς όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. μεταμφιέζονταν σε τουρίστες, υδραυλικούς, στρατιωτικούς, σκηνοθέτες- ακόμα και σε εφοπλιστές.

Χθες, Πέμπτη, μετά από εισαγγελική διάταξη δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των Σπύρου Χριστουδούλου, Γιώργου Πετρακάκου και Γρηγόρη Τσιρώνη, όπως και υλικό από την πολυτελή Τζάγκουαρ, τον οπλισμό και τον εξοπλισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου συνελήφθησαν στις 30 Μαΐου 2015 σε κρησφύγετο στον Αγχίαλο Βόλου, ενώ ο Γιώργος Πετρακάκος –συνεργός του Νίκου Μαζιώτη- αναζητείται.

Η ευρηματικότητα αμφίεσης τους κατά την διάρκεια των ληστρικών επιδρομών ήταν χαρακτηριστική, καθώς επίσης και η άνεση κινήσεων, η ψυχραιμία και η εμφανής σιγουριά της μεγάλης «δύναμης πυρός» από την ομάδα υποστήριξης σε ενδεχόμενη αστυνομική προσέγγιση.

Πότε ήταν υδραυλικοί, άλλοτε ελαιοχρωματιστές, ενώ μία άλλη φορά με περούκα με μακριά μαλλιά και άλλοτε με μάσκες σιλικόνης. Μάλιστα, υπήρχαν φορές που προσποιούνταν τους τουρίστες με πετσέτες στους ώμους.

Ο Πετρακάκος στη ληστεία των Μεθάνων έκανε τον «σκηνοθέτη» με βαμμένα ξανθά μαλλιά και γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, ενώ ενδεικτική είναι επίσηςκαι η φωτογραφία που τον απεικονίζει ως «εφοπλιστή» με καλό κουστούμι.

«Ταλέντο» στις μεταμφιέσεις είχε ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος τη ληστεία του Συκούριου Λάρισας εμφανίζεται ως ένας «άψογος φαντάρος. Φορούσε παντελόνι παραλλαγής, αντίστοιχο χιτώνιο, στρατιωτικά άρβυλα, στρατιωτικό τζόκεϊ, γυαλιά ηλίου και... πρόσθετο μουστάκι.

Ο «ψηλός φαντάρος» άμεσα είχε αρπάξει τον διευθυντή και με την απειλή όπλου είχε απαιτήσει να του ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Οι φωτογραφίες των Χριστοδούλου, Τσιρώνη και Πετρακάκου προέρχονται από τις επιθέσεις σε τράπεζες που έγιναν την 27-10-2011 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, την 16-11-2011 στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, την 14-08-2013 στο Βελεστίνο Μαγνησίας, την 31-01-2014 στον Ωρωπό Αττικής, την 21-03-2014 στο Δώριο Μεσσηνίας, την 05-06-2014 στο Συκούριο Λάρισας, την 22-08-2014 στο Δίστομο Βοιωτίας, την 02-04-2015 στη Φαρκαδώνα Τρικάλων και την 30-04-2015 στον Αμπελώνα Λάρισας.

Πληροφορίες του «ΕΤ» αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που εξέτασαν το οπτικό υλικό έχουν υποψίες ότι στις ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, στη Φαρκαδώνα και στο Βελεστίνο συμμετείχε ο καταζητούμενος «ληστής με τα μαύρα» Μάριος Σειδίδης.

Οι ληστές χρησιμοποιούσαν σε όλες τους τις δραστηριότητες πλαστές ταυτότητες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι τρεις ταυτότητες βρέθηκαν στο σπίτι στον Αγχίαλο Βόλου στα ονόματα «Σοφρώνης Γιώργος», «Ζέρβας Δημήτριος» και «Χέλας Παναγιώτης».

Δημοφιλή