ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2015 18:13 EEST | Updated 12/06/2015 19:08 EEST

Έκανε 8 χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους για να τους φωτογραφίσει: Τα πορτραίτα της πιο επικίνδυνη συμμορία στη Νέα Ζηλανδία

Πίσω στη δεκαετία του '60, μια συμμορία από δυσαρεστημένους νέους, εμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία. Δεν οδηγούσαν μηχανές, αλλά γρήγορα υιοθέτησαν χαρακτηριστικά από τις λέσχες μοτοσικλετιστών. Αναπτύχθηκαν και έγιναν γνωστοί ως Mighty Mongrel Mob, που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο εγκληματικές και επικίνδυνες συμμορίες της Νέας Ζηλανδίας.

Αυτή τη συμμορία κατάφερε να φωτογραφίσει ο φωτογράφος Jono Rotman, μετά από 8 χρόνια προσπαθειών που χρειάστηκε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Ο φωτογράφος τράβηξε περισσότερες από 200 φωτογραφίες-πορτρέτα των μελών της συμμορίας.

Η επαφή των Μέσων Ενημέρωσης με αυτή την συμμορία είναι εξαιρετικά σπάνια και γι' αυτό οι φωτογραφίες του Jono Rotman αποτελούν ντοκουμέντο. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Vice, λέει ότι αρχικά ήθελε να ασχοληθεί γενικά με τις συμμορίες της Νέας Ζηλανδίας. Αλλά τελικά επικεντρώθηκε στους Mongrel Mob. Απαντώντας σε ερώτηση εάν φοβήθηκε, λέει: «Φυσικά. Η ιστορία τους είναι πολύ αιματηρή και η Νέα Ζηλανδία είναι μια χώρα χωρίς πολλά όπλα, έτσι αυτοί οι τύποι δεν κερδίζουν τα γαλόνια τους χωρίς να βγουν μπροστά. Ίσως γι αυτό, έχουν λίγα να αποδείξουν και είναι πολύ ευθείς μαζί σου. Υπήρχε πάντα μια σιωπηρή συμφωνία ότι θα με σκότωναν αν τους την έκανα».