20 διάσημοι που έφυγαν άδικα στο απόγειο της δόξας τους

20 διάσημοι που έφυγαν άδικα στο απόγειο της δόξας τους
thefoxling/Flickr

Πολλοί είναι οι «αστέρες» που έφυγαν νωρίς. Και, καθώς τα χρόνια περνάνε, και η απόσταση από το θάνατο τους μεγαλώνει, η ερώτηση που πάντα μένει αναπάντητη είναι η ίδια: τι θα είχε συμβεί εάν είχαν ζήσει κι άλλο;

Τι ερμηνείες θα είχε μπορέσει να μας προσφέρει ο Heath Ledger για παράδειγμα, εάν δεν είχε «φύγει» τόσο νωρίς; Τι τραγούδια θα έβγαζε ο Tupac, αν δεν είχε φύγει και εκείνος τόσο πρώιμα;

Φυσικά, απάντηση δεν υπάρχει, καθώς κανείς δεν θα βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει ποτέ, σε ικανοποιητικό βαθμό, τι θα είχε συμβεί και πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα. Στη λίστα που ακολουθεί, ωστόσο, μπορείτε να δείτε 20 άτομα, που είχαν πολλά να δώσουν στον χώρο στον οποίο κινήθηκαν, αλλά έφυγαν πολύ νωρίς.

1. Heath Ledger

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός για τις ταινίες, στις οποίες συμμετείχε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000. Την απόλυτη εκτίμηση του κοινού παγκοσμίως, ωστόσο, κατέκτησε με τον ρόλο του ως Joker στην ταινία The Dark Knight που κυκλοφόρησε το 2008. Δυστυχώς, ο ίδιος είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν η ταινία κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη, σε ηλικία μόλις 28 χρόνων, από χρήση πολλών διαφορετικών ουσιών, τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει συνδυαστικά.

2. Otis Redding

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές που έζησε ποτέ. Είχε λάβει μάλιστα, και το ψευδώνυμο του «Βασιλιά της Soul», καθώς θεωρείται πως ενέπνευσε πολλούς άλλους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1960. Πέθανε το 1967, όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος του, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν έπεσε, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Τραγούδια που ερμήνευσε, όπως το «Try a Little Tenderness» και το «Knock on Wood» παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή έως και σήμερα.

3. Tupac Shakur

Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ράπερ που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη- και όχι άδικα. Πέραν των άπιαστων ικανοτήτων του πίσω από το μικρόφωνο και των ανεκτίμητων τραγουδιών που μας άφησε, πέραν των υποκριτικών του ικανοτήτων μέσα από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, ο Tupac είχε και ακτιβιστική δράση, μέσα από τους Μαύρους Πάνθηρες. Δολοφονήθηκε, ωστόσο, σε ηλικίας μόλις 25 ετών, σε μια ιστορία λίγο-πολύ γνωστή.

4. Aaliyah Dana Haughton

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η Aaliyah ήταν στο επίκεντρο της προσοχής των Μέσων και του κοινού. Είχε ήδη κάνει σημαντική καριέρα ως τραγουδίστρια, είχε πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες του Tommy Hilfiger και πλέον όλα έδειχναν πως θα γινόταν ένα μεγάλο αστέρι στον χώρο των θεάματων. Πέθανε, ωστόσο, σε ηλικία 22 χρόνων, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, έπεσε.

5. Christopher Wallace (Notorious B.I.G.)

Ο άλλος μεγάλος μύθος του ραπ, που επίσης δολοφονήθηκε, σε ηλικία 24 χρόνων, ενώ πρόλαβε να δώσει ασύγκριτα τραγούδια. Η υπόθεση του παραμένει έως και σήμερα άλυτη- το γεγονός, όμως, πως η δολοφονία του συνέβη 6 μήνες μετά από εκείνη του Tupac, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και ενώ και οι δύο είχαν εμπλοκή στη περίφημη διαμάχη Δυτικών και Ανατολικών (West Side – East Side), της εποχής εκείνης γεννά κάποιες υποψίες.

6. Lee Thompson Young

Ήταν γνωστός για πολλούς από τους ρόλους που είχε παίξει, σε σειρές που προβάλλονταν στο κανάλι της Disney και είχε δεχθεί εξαιρετικές κριτικές. Αυτοκτόνησε, όμως, σε ηλικία 29 χρόνων.

7. Selena

Ήταν αμερικανίδα τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Μεξικό. Θεωρείται μία από τις πλέον σημαντικές Λατίνες τραγουδίστριες, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων της είχαν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Το νήμα της ζωής της κόπηκε, όμως, από τον ίδιο τον πρόεδρο του φαν κλαμπ της, όταν έγινε γνωστό πως εκείνος εκμεταλλευόταν την ίδια οικονομικά. Η 12η Απριλίου, η ημέρα των γενεθλίων της, πλέον, στην Αμερική και μετά από απόφαση του Τζορτζ Μπους, ανακηρύχθηκε σε «Ημέρα της Selena».

8. Brandon Lee

Ήταν ο γιος του «μεγάλου» Bruce Lee και, όπως και κείνος, ακολούθησε καριέρα στο χώρο της υποκριτικής. Πέθανε σε ηλικία 28 χρόνων, κατά τη διάρκεια γυρίσματος για την ταινία «The Crow».

9. Asleigh Aston Moore

Επίσης ηθοποιός, επίσης είχε εξαιρετικές δυνατότητες και ευκαιρίες μπροστά της, που φάνηκαν από την ερμηνεία της ως Chrissy στην ταινία «Now and Then». Πέθανε σε ηλικία 26 χρόνων. Ο λόγος; Υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

10. Justin Pierce

Ήταν ηθοποιός και ήταν γνωστός για τον ρόλο τους ως Casper στην ταινία «Kids» και για τον ρόλο του Roach στην ταινία «The next Friday», του 2000. Αυτοκτόνησε τον ίδιο χρόνο, σε ηλικία 25 χρόνων, με την ταινία «Looking for Leonard» στην οποία συμμετείχε και κυκλοφόρησε το 2002 να αφιερώνεται στην μνήμη του.

11. River Phoenix

Ένας ακόμη ταλαντούχος και άτυχος ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Chris Chambers στην ταινία «Stand by Me». Θεωρούνταν ο πλέον πολλά υποσχόμενος ηθοποιός κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά πέθανε σε ηλικία 23 χρόνων, όταν τον πρόδωσε η καρδιά του.

12. Judith Barsi

Ίσως η μικρότερη της λίστας. Είχε παίξει σε πολλές παιδικές ταινίες, ενώ τη φωνή της «δάνεισε» και σε πολλές ταινίες κινούμενων σχεδίων. Όταν ήταν ακόμη σε ηλικία 10 ετών, όμως, ο πατέρας της σκότωσε τόσο εκείνη όσο και τη μητέρα της, πριν δώσει τέρμα και στη δική του ζωή.

13. J. Madison Wright Morris

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά μέσα από τις σειρές του ABC, οι οποίες προβάλλονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε ηλικία 21 χρόνων, η νεαρή ηθοποιός πέθανε από ανακοπή καρδιάς, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιστροφή της από τον μήνα του μέλιτος.

14. Heather O’Rourke

Μία ακόμη ηθοποιός που «έφυγε» πραγματικά πολύ νωρίς. Ο Steven Spielberg ήταν εκείνος που την είχε ανακαλύψει, όταν έτρωγε με τη μητέρα της. Σε ηλικία 7 χρόνων πρωταγωνίστησε στην περίφημη ταινία τρόμου του σκηνοθέτη, «Poltergeist». Επρόκειτο, μάλιστα, να πρωταγωνιστήσει και στις δύο επόμενες εκδοχές της. Πέθανε σε ηλικία 12 ετών από σηπτικό σοκ και ανακοπή καρδιάς.

15. Freddie Prinze

Χαρισματικός ηθοποιός, που, πριν θέσει τέλος στη ζωή του σε ηλικία 22 χρόνων, διέγραψε ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία και στο χώρο του stand up comedy. Είναι πατέρας του δημοφιλούς ηθοποιού, Freddie Prinze Jr.

16. James Dean

Ένας εκ των πλέον γνωστών αστέρων που βρίσκονται στην λίστα. Μεγάλο όνομα του κινηματογράφου, προσωπείο της νεανικής επαναστατικότητας, κυρίως μέσα από την ερμηνεία του στην ταινία «Rebel without a cause». Πέθανε σε ηλικία 24 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου να τον περιλαμβάνει στους 25 μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών.

17. Buddy Holly

Κατά τη δεκαετία του 1950, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, όλα έδειχναν πως θα ήταν το επόμενο μεγάλο όνομα της ροκ εν ρολ. Πέθανε και εκείνος πολύ νωρίς, ωστόσο, όταν το αεροπλάνο του έπεσε λίγο μετά την απογείωση. Ήταν μόλις 22 χρονών.

18. Brittany Murphy

Η γνωστή αμερικανίδα υπήρξε ηθοποιός όσο και τραγουδίστρια, έχοντας εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Μπρόντγουεη, αλλά και σε πολλές δημοφιλείς ταινίες κατά το 2000. Πέθανε σε ηλικία 32 ετών, πάσχοντας από αναιμία και πνευμονία.

19. Michelle Thomas

Πρωταγωνίστησε στη σειρά «Family Matters» που είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς όλων των εποχών. Ενώ όλα έδειχναν πως είχε μια μεγάλη καριέρα μπροστά της, ωστόσο, πέθανε σε ηλικία 30 χρονών από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο στομάχι.

20. Simone Battle

Η τελευταία της λίστας, ήταν μια αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Ήταν μέλος του συγκροτήματος G.R.L και φιναλίστ του X Factor στην Αμερική, το 2011. Σε ηλικία 25 χρόνων, ωστόσο, αυτοκτόνησε.

Δημοφιλή