Εθνική Ελλάδος: Αν δεν θέλει να χαιρετήσει, οφείλει να νικήσει

Εθνική Ελλάδος: Αν δεν θέλει να χαιρετήσει, οφείλει να νικήσει
Sport24

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στο Τόρσχαβν τα Νησιά Φερόε (21:45) και ψάχνει την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του EURO 2016, κυνηγώντας την 3η θέση. Ποια είναι τα πλάνα των δυο προπονητών.

Όσ ο ζει, ελπίζει η Εθνική ομάδα. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι είναι στριμωγμένοι στη γωνία και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον έκτο προκριματικό όμιλο, δεν έχουν κανένα περιθώριο για νέο στραβοπάτημα. Τα έκαναν μαζεμένα στον πρώτο γύρο και πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα και ο στόχος ξεκάθαρος.

Η "γαλανόλευκη", ούσα τελευταία και δίχως νίκη, αντιμετωπίζει στο Τόρσχαβν τα Νησιά Φερόε (21:45) και θέλουν μόνο το τρίποντο, αν θέλουν να ελπίζουν στο κυνήγι της 3ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2016. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποτελεί οριστική "ταφόπλακα" στο όνειρο της ολικής ανατροπής και κακά τα ψέματα θα αποτελεί μέγιστο πισωγύρισμα για το -ήδη πληγωμένη- αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εν πολλοίς έχει καταλήξει στα πρόσωπα που προτίθεται να κατεβάσει στον αγώνα. Η ομάδα θα έχει επιθετικούς προσανατολισμούς και στόχος είναι να συνδυάσει νίκη και καλή μπάλα, κάτι που τονίζει συνεχώς ο Μαρκαριάν. Θέλει το αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα να δει τους παίκτες του να είναι σωστοί τόσο στο αμυντικό σκέλος όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Για τον ίδιο, αυτό αποτελεί ασφαλή οδηγό για την επιτυχία.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα και στην 4άδα της άμυνας -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Σταφυλίδης. Στην 3άδα μπροστά υπάρχει ένα ερωτηματικό, αλλά σίγουρα ο Σάμαρης θα επωμιστεί το ρόλο του αμυντικού χαφ, ενώ ο ένας εσωτερικός μέσος θα θα είναι ο Κονέ και ο δεύτερος πιθανότατα ο και Χριστοδουλόπουλος.

Σε αυτή την περίπτωση, αριστερό εξτρέμ θα δούμε τον Καρέλη, δεξιό τον Φετφατζίδη και στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου. Βέβαια, ίσως υπάρξει απόφαση από τον κόουτς, όπως το να παίξει ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά και στον άξονα είτε ο Νίνης είτε ο Ταχτσίδης.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν με τον Νίλσεν στο τέρμα, αριστερά στην άμυνα είτε με τον Ντάβιντσεν είτε με τον Σόρενσεν, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Νάτεσταντ και Γκρέγκερσεν και δεξιά με τον Χάνσεν και εναλλακτικά με τον Ντάβιντσεν, αν εντέλει ξεκινήσει ο Σόρενσεν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αμυντικοί χαφ οι Χάνσον και Μπενιάμινσεν, επιθετικός χαφ ο Όλσεν, δεξιά ο Βατχαμάρ, αριστερά ο Χολστ και μπρστά ο Έντμουντσον.

Sold out και "Γαλανόλευκος Φάρος"

Τέλος, να πούμε πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αφού εδώ και αρκετό καιρό έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια του ματς, ενώ θα υπάρχει και μια μικρή γωνία για τους Έλληνες φιλάθλους, μιας και ο "Γαλανόλευκος Φάρος" ταξίδεψε και στα Νησιά Φερόε για να βρεθεί στο πλάι των διεθνών μας. Η ομάδα δεν μένει ποτέ μόνη της, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή