Την Κυριακή η κρίσιμη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των δανειστών

Την Κυριακή η κρίσιμη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των δανειστών
Sooc

Ενώ στις Βρυξέλλες επρόκειτο σήμερα, Σάββατο, να βρεθεί στο μικροσκόπιο η νέα αντιπρόταση της Αθήνας και ένας νέος κύκλος συνομιλιών να ανοίγει στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης το σκηνικό ανατρέπεται με την κρίσιμη συνάντηση να αναβάλλεται για την Κυριακή.

Ειδικότερα, η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τους Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά αλλά και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Χουλιαράκη ταξίδεψε στις Βρυξέλλες με σκοπό την κατάθεση αντιπρότασης στους δανειστές ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Ωστόσο, έως το απόγευμα του Σαββάτου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση με τους υπουργούς να περιμένουν τους δανειστές.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι ο υπουργός Επικρατείας θα συναντηθεί αργότερα σήμερα Σάββατο με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του προέδρου της Κομισιόν ενώ αύριο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τους κκ Δραγασάκη και Τσακαλώτο παρόντες. Την ίδια στιγμή, την Κυριακή φτάνουν τελικά στις Βρυξέλλες και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν καθώς και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, σήμερα θα συζητηθούν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα ενώ την Κυριακή θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση.

Μαραθώνια σύσκεψη είχαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, τον υπουργό Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης και τον υπουργός Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Δημοφιλή