Ψήφισαν οι τρεις υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Τι δήλωσαν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
eurokinissi

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξουν νέο πρόεδρο, τον πέμπτο κατά σειρά στην ιστορία του Κινήματος.

Οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία-Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος- άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και προχώρησαν σε δηλώσεις αναφορικά με την σημερινή εκλογική διαδικασία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Μεταμόρφωση.

«Η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος », τόνισε ο κ.Λοβέρδος και δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί θα είναι «πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης».

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τώρα είναι η ώρα της βάσης. Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής και απόφασης» και ευχαρίστησε όσους πηγαίνουν να ψηφίσουν λέγοντας:

«Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες. Κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξη θα ξανασταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δίνουμε τα χέρια για να προχωρήσουμε ξανά μαζί. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά περήφανοι».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ότι «σήμερα ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, με ευθύνη, σχέδιο, δράση και αλήθεια για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας με την ευθύνη και την δύναμη της γενιάς μας.

Οι ευχές Βενιζέλου

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος έφτασε, μαζί με την κόρη του, λίγα λεπτά πριν τη 1μ.μ. στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, ψήφισαν μαζί και αποχώρησαν αφού χαιρέτισε μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί.

Ο κ.Βενιζέλος ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στους τρεις υποψήφιους προέδρους (Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο) και για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του νέου προέδρου του επισήμανε: "Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, καθώς έχει δηλώσει ότι παραμένει "μάχιμος" πολιτικός, απάντησε: "Εγώ είμαι ενεργός πολίτης. Αυτό τα λέει όλα".

Στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις άκουσαν αυτή την απάντηση.

Δημοφιλή