Σοβιετικό πολυτελές καταφύγιο στη Γερμανία υπόσχεται να κρατήσει τους ενοίκους του ασφαλείς κατά τη Συντέλεια

Σοβιετικό πολυτελές καταφύγιο στη Γερμανία υπόσχεται να κρατήσει τους ενοίκους του ασφαλείς κατά τη Συντέλεια

Η Αποκάλυψη, το τέλος του κόσμου, απασχολεί τη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας από την αρχή της ιστορίας της. Εσχατολογικές αντιλήψεις συναντώνται σχεδόν σε κάθε θρησκεία- και φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν και στη σημερινή εποχή, με το φάσμα της συντέλειας να διατηρείται όχι τόσο σαν κάποιου είδους «Ragnarok» (η τελική μάχη της σκανδιναβικής μυθολογίας), αλλά σαν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολέθρου, ενός μετεωρίτη κτλ.

Όπως είναι αναμενόμενο, κάποιοι σπεύδουν να...εκμεταλλευτούν οικονομικά αυτή την τάση, αξιοποιώντας καταφύγια- μπούνκερ χτισμένα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου ή κατασκευάζοντας καινούρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Vivos του επιχειρηματία Ρόμπερτ Βιτσίνο, ο οποίος αγόρασε χώρο σε ένα παλιό σοβιετικό καταφύγιο στην ανατολική Γερμανία, που μετετράπη σε πολυτελή χώρο διαβίωσης για την Αποκάλυψη, προκειμένου να προστατέψει τους ενοίκους του από πυρηνικές, βιολογικές και χημικές επιθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, τα καταφύγια της Vivos προσφέρουν επιλογές που δεν θα περίμενε κανείς από ένα κτίσμα που χαρακτηρίζεται «καταφύγιο»: Πισίνες, αίθουσες κινηματογράφου ή θεάτρου, πολυτελή εστιατόρια κτλ. Επίσης, είναι πλήρως αυτόνομα από πλευράς νερού και ενέργειας.

Το κόστος προφανώς είναι υψηλό, και ως εκ τούτου απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν αρκετά μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για να γλιτώσουν τη Συντέλεια.

Δημοφιλή