Όταν τα ρομπότ χόρεψαν με τους ανθρώπους

Όταν τα ρομπότ χόρεψαν με τους ανθρώπους

Η «τέχνη» και η «τεχνολογία» μπορεί να μοιράζονται την ίδια ρίζα, αλλά πολύ συχνά φαντάζουν ως δύο εντελώς διαφορετικοί τομείς, καθώς οι καλλιτέχνες και οι ειδικοί του χώρου της τεχνολογίας θεωρείται ότι ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους. Επίσης, πολλοί συχνά, τα ρομπότ θεωρούνται μάλλον ως...απειλή παρά ως «σύντροφοι», αν κρίνει κανείς από σενάρια τύπου «Εξολοθρευτή» και «Battlestar Galactica».

Ωστόσο, κάποιες φορές αυτές οι έννοιες της τέχνης και της τεχνολογίας έρχονται κοντά, και μεταξύ των πρωταγωνιστών του μπαλέτου με τίτλο «Robot» στην Brooklyn Academy of Music περιλαμβάνονται επτά μικρά ρομπότ Nao της Aldebaran Robotics, τα οποία χόρεψαν μαζί με οκτώ ανθρώπους χορευτές.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του IEEE Spectrum, τα μικρά ρομπότ μπορεί να ήταν σε κάποιες περιπτώσεις αδέξια, και να κατέληγαν πεσμένα, ωστόσο πραγματικά κέρδισαν τις καρδιές του κοινού.

Το πρώτο Nao εμφανίστηκε στη σκηνή μέσω ενός δραματικού ξεπακεταρίσματος, και στη συνέχεια«διδάχτηκε» πώς να χορεύει από έναν άνθρωπο. Λίγο αργότερα, τα άλλα επτά εμφανίστηκαν με παρόμοιο τρόπο και πραγματοποίησαν (ή τουλάχιστον, προσπάθησαν!) μια συγχρονισμένη επίδειξη. Κάθε φορά που ένα έπεφτε, αιχμαλώτιζε την προσοχή του κοινού, ενώ οι «συνάδελφοί του» συνέχιζαν. Όταν σηκωνόταν ξανά στα πόδια του, το κοινό χειροκροτούσε.

Το Nao έχει σχεδιαστεί ως «σύντροφος» θεραπευτικού προσανατολισμού, με έμφαση σε παιδιά με αυτισμό και σε ασθενείς σε νοσοκομεία.

Δημοφιλή