Αυτές είναι οι 7 πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να βρίσκεται το Hogwarts της Αμερικής

Αυτές είναι οι 7 πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να βρίσκεται το Hogwarts της Αμερικής
Wikipedia

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η J.K. Rowling έκανε μια τεράστια αποκάλυψη σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του μαγικού (της) κόσμου: την τοποθεσία του αμερικάνικου Hogwarts.

Στην επερχόμενη ταινία «Fantastic Beasts and Where to Find Them», η οποία θα είναι βασισμένη στο βιβλίο της Rowling που ξεπήδησε μέσα από το σύμπαν του Harry Potter, ο πρωταγωνιστής Newt Scamander πρόκειται να γνωρίσει μάγισσες και μάγους που σπούδασαν στο «ξαδερφάκι» του Hogwarts στην Αμερική.

Η ύπαρξη του αμερικάνικου Hogwarts είχε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, ποτέ όμως λεπτομερώς. Τώρα όμως γνωρίζουμε πως σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την «ενδογενή μαγεία» της γηγενής αμερικάνικης κουλτούρας και πως το όνομά του έχει μεταναστευτική προέλευση. Και, όχι, δε βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Ξέροντας λοιπόν πως οι αυτόχθονες Αμερικανοί έχουν ζήσει σε τεράστιες εκτάσεις αυτής της ηπείρου, όπως και οι μετανάστες, αυτή η πληροφορία μας δίνει πολλές επιλογές.

Που βρίσκεται λοιπόν το αμερικάνικο Hogwarts; Ορίστε μερικές προσεκτικά υπολογισμένες εικασίες για την τοποθεσία του.

1. Αγροτική Ιντιάνα

Μπορεί να νομίζετε πως δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα στην Ιντιάνα, αλλά κάνετε λάθος. Το γεγονός πως είναι ένα εντελώς νωθρό μέρος το κάνει απωθητικό ως επιλογή κατοικίας για τους Muggles (τους απλούς, μη-μάγους ανθρώπους), άρα ένα καλό σημείο για να στήσεις ένα σχολείο μαγείας. Βέβαια, σε ένα τόσο βασανιστικά ήρεμο μέρος όπου δε συμβαίνει τίποτα, το αμερικάνικο Hogwarts θα ξεχώριζε σαν Ιππόγρυπας ανάμεσα σε σπουργίτια. Οπότε να μια άλλη σκέψη: ένα υπόγειο σχολείο για μικρούς Αμερικάνους μάγους και μάγισσες. Όποιος καπνός ξέφευγε στην ατμόσφαιρα από τα ξόρκια και τα φίλτρα, θα μπορούσε εύκολα να περάσει για καπνός από κάποιο εργαστήριο meth -η Ιντιάνα έχει πολλά.

2. Κάπου στη Βοστόνη

Εκτός από το γεγονός πως πολλοί μετανάστες επέλεξαν την Νέα Αγγλία για τόπο διαμονής όταν μετοίκησαν στις ΗΠΑ, είναι ένα μέρος που ταιριάζει τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτιστικά στην Αγγλία. Επίσης, ο «Ημερήσιος Προφήτης» δημοσίευε και τον καιρό της Βοστόνης, αφήνοντάς μας να υποθέσουμε πως υπήρχαν μάγοι και μάγισσες αναγνώστες που ενδιαφέρονταν για τον καιρό της αμερικάνικης πόλης. Βέβαια, αν ισχύει αυτό το σενάριο, η εποχή που έκαιγαν μάγισσες στο Σάλεμ θα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους μαθητές του Hogwarts της Νέας Αγγλίας.

3. Λας Βέγκας

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να είσαι μάγος και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως δε θα σε ανακαλύψουν. Φανταστείτε πόσο άνετα θα ένιωθαν οι νεαροί μαθητές του αμερικάνικου Hogwarts αν βρισκόταν στο Λας Βέγκας, όπου η μαγεία (ή έστω τα μαγικά κόλπα, οι απάτες και οι οφθαλμαπάτες) είναι η καθημερινότητα. Επίσης, ανάμεσα σε όλα αυτά τα θεόρατα κτήρια, τις κιτς κατασκευές και τα υπερθεάματα αρχιτεκτονικής, ένα μεσαιωνικό κάστρο θα περνούσε εντελώς απαρατήρητο.

4. Νέα Ορλεάνη

Χωμένο βαθιά στους βάλτους, τις λίμνες και τους παραποτάμους της Νέας Ορλεάνης, το αμερικάνικο Hogwarts θα έβρισκε το ιδανικό μυστικιστικό και κάπως ανατριχιαστικό σπίτι του. Η περιοχή έχει ήδη μια μυθική ιστορία μαύρης μαγείας, βουντού και Ταρό -κάτι που θα ενθουσίαζε την καθηγήτρια Τρελόνι. Σκεφτείτε επίσης το Μεγάλο Χολ να γεμίζει με καυτερά φαγητά, τηγανιτά θαλασσινά και αμέτρητους λουκουμάδες. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές θα λάτρευαν τη Νέα Ορλεάνη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

5. Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο

Πόσο υπέροχο θα ήταν ένα κάστρο μέσα στα πυκνά δάση του Βορειοδυτικού Ειρηνικού; Πολύ. Θα μπορούσαμε εύκολα να φανταστούμε το αμερικάνικο σχολείο μαγείας μέσα σε αυτή τη ρομαντική περιοχή, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν (και σε άλλες ταινίες) βαμπίρ που λαμπυρίζουν στο φως του ήλιου και θερμόαιμους λυκανθρώπους. Μόνο που το Hogwarts θα είναι πολύ πιο κουλ.

6. Μαϊάμι

Θυμάστε που το ορίτζιναλ Hogwarts ήταν προστατευμένο από διάφορα ξόρκια και μαγικά ώστε να είναι αόρατο στους Muggles; Ακόμα και αν βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από την πύλη του, κάτι ανεξήγητο τους ωθούσε στο να γυρίσουν την πλάτη και να απομακρυνθούν από αυτό. Ε, κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι και το αμερικάνικο Hogwarts, αν βρισκόταν στο Μαϊάμι και είχε την εικόνα ενός θέρετρου διακοπών, στο οποίο όμως κανείς δεν θα ήθελε να κλείσει δωμάτιο. Όπως ξέρετε ήδη όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία (και δει τις ταινίες) του Harry Potter, οι Muggles δεν είναι και τα πιο παρατηρητικά πλάσματα.

7. Area 51

Η ιδέα πως η Area 51 ήταν, στην πραγματικότητα, πάντα ένα σχολείο για Αμερικανούς μάγους και μάγισσες, είναι μάλλον πολύ καλή για να τη δούμε να πραγματοποιείται. Ούτε εξωγήινοι, ούτε μυστικά πειράματα της κυβέρνησης. Μόνο φίλτρα, ξόρκια και Quidditch. Ποτέ μη λες ποτέ, ωστόσο.

Δημοφιλή