Το «Jurassic World» έκανε ιστορικό ρεκόρ από το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του

Το «Jurassic World» έκανε ιστορικό ρεκόρ από το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του
Jurassic World

Το τέταρτο μέρος της θρυλικής σειράς ταινιών με το διάσημο πάρκο δεινοσαύρων έδωσε στην κινηματογραφική βιομηχανία την ώθηση που χρειαζόταν, μετά από μια αρκετά χλιαρή καλοκαιρινή σεζόν.

Το «Jurassic World» έχει πλέον τον τίτλο της ταινίας με το πιο κερδοφόρο άνοιγμα στις κινηματογραφικές αίθουσες στην ιστορία, καθώς μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του κατάφερε να συγκεντρώσει -αρκετά εύκολα- το ασύλληπτο ποσό των $511.8εκ. (455.6εκ. ευρώ περίπου). Έγινε έτσι η πιο δημοφιλής ταινία στην ιστορία, και στις 66 χώρες στις οποίες προβλήθηκε.

Αναλυτικά, η ταινία έβγαλε $204.6εκ. στην Αμερική, $100εκ στην Κίνα και $29.6εκ στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, μεταξύ άλλων. Πλέον κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα των ταινιών με τις πιο πετυχημένες πρεμιέρες παγκοσμίως, αμέσως μετά το «The Avengers» της Marvel του 2012, που είχε κόψει $207.4εκ σε εισιτήρια.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που προβλήθηκε μια ταινία «Jurassic» στους κινηματογράφους και ήταν αυτός ακριβώς ο συνδυασμός νοσταλγίας και κινηματογραφικού υπέρ-θεάματος που βοήθησε το Jurassic World να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι είχαν υπολογίσει πως θα έφτανε τα $125εκ στο άνοιγμά του.

Η ταινία σηματοδότησε επίσης μια μεγάλη επιστροφή του κοινού στον κινηματογράφο, ενώ τα στατιστικά έδειξαν πως το 39% των θεατών ήταν κάτω των 25 ετών, υποδεικνύοντας πως το Jurassic World κατάφερε να προσελκύσει τόσο τη νέα γενιά όσο και αυτή που μεγάλωσε με το πρώτο Jurassic Park του 1993. Επίσης, οι περισσότεροι θεατές πλήρωσαν επιπλέον χρήματα για να δουν την ταινία στο μεγαλύτερο δυνατό format -περίπου το 48% των Αμερικανών θεατών είδαν την ταινία σε 3D.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Jurassic World δεν θα είναι η τελευταία ταινία του franchise, καθώς ο Chris Pratt έχει δηλώσει πως έχει ήδη υπογράψει για περαιτέρω κυκλοφορίες.

Δημοφιλή