To Enterprise «προσγειώθηκε» στην Κίνα. Εντυπωσιακό κτίριο ρέπλικα του διαστημοπλοίου από τη σειρά Star Trek

To Enterprise «προσγειώθηκε» στην Κίνα. Εντυπωσιακό κτίριο ρέπλικα του διαστημοπλοίου από τη σειρά Star Trek

Το Εντερπράιζ (USS Enterprise) μπορεί να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός, είναι το μέσο που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με άλλους, εξωγήινους, πολιτισμούς, είναι το γνωστό διαστημόπλοιο της τηλεοπτικής σειράς Star Trek (Σταρ Τρεκ). Όμως το Εντερπράιζ έγινε κατά κάποιο τρόπο πραγματικότητα.

Σχεδιαστικά το διαστημόπλοιο ήταν πάντοτε πρωτοποριακό,αφού πραγματευόταν το μέλλον και αυτό ζήλεψε ο Liu Dejian, ο ιδρυτής της εταιρείας NetDragon Websoft που ειδικεύεται στα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ο μεγιστάνας Liu Dejian σχεδίασε το κτίριο που στεγάζει την εταιρεία του, στην επαρχία, Fuzhou στην Κίνα, ακριβώς όπως το διαστημόπλοιο στη σειρά Σταρ Τρεκ και ο ίδιος ελπίζει ότι οι υπάλληλοί του θα ανταποκριθούν στην πρόκληση για την εξερεύνηση νέων περιπετειών και νέων οριζόντων που θα πάνε την εταιρεία και τους ίδιους πιο μακρυά.

Ο Liu Dejian γοητεύτηκε από τη αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας όταν ήταν σπουδαστής στις ΗΠΑ.

«Λάτρεψα την ιδέα ότι το διάστημα είναι το τελευταίο σύνορο για τον άνθρωπο. Ήταν μια έμπνευση για εμένα, η περιπέτεια, η εξερεύνηση. Και στον τομέα της δουλειάς μου πολλές φορές η συμβατική οδός δεν είναι η καλύτερη. Καλούμαστε να είμαστε αντισυμβατικό, να κοιτάμε στο μέλλον» δήλωσε στο CNBC.

Το κτίριο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί και δεν ξαφνιάζει μόνο το εξωτερικό του αλλά και το εσωτερικό του με τις «διαστημικές» αυτόματες πόρτες τους και τις ρέπλικες ρομπότ.

Η εταιρεία του Liu Dejian έχει κέρδη 1 δισ δολάρια το χρόνο και αγόρασε τα δικαιώματα για να φτιάξει το ακριβές σχέδιο του USS Enterprise από τον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

Δημοφιλή