37.000 λίρες σε Βρετανίδα - θύμα αστυνομικών: Την είχαν βρει ζαλισμένη και την έγδυσαν στα κρατητήρια

37.000 λίρες σε Βρετανίδα - θύμα αστυνομικών: Την είχαν βρει ζαλισμένη και την έγδυσαν στα κρατητήρια
David Holt London/Flickr

Μια γυναίκα που γδύθηκε με την βία από αστυνομικούς και αφέθηκε γυμνή σε κρατητήριο με τις κάμερες να την παρακολουθούν, αποζημιώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Τhe Guardian, με 37.000 λίρες από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Τον Μάρτιο του 2011 αστυνομικοί είχαν βρει την γυναίκα, η οποία τότε δούλευε στις δημόσιες σχέσεις, να στέκεται ζαλισμένη και μπερδεμένη έξω από ένα κλαμπ στο Notting Hill. H ίδια θυμάται να είχε πιει δύο ποτά με τους φίλους της, όταν άρχισε να αισθάνεται άσχημα.

«Είχαν ρίξει κάτι στο ποτό μου... θυμάμαι να είναι σε ένα κελί με ξένους άνδρες να με αγγίζουν και να με γδύνουν», δήλωσε η γυναίκα στην Βρετανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει ο Independent, ένας αστυνομικός φέρεται να είχε ρωτήσει ένα αρχιφύλακα το εξής: «θα την γδύσουμε αυτή;», γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί. Όταν αργότερα στο νοσοκομείο η γυναίκα επιβεβαίωσε ότι είχε γεννηθεί στο Hampstead, κάποιοι αστυνομικοί ακούστηκαν να λένε πως είχαν κάνει ένα μεγάλο λάθος. Το περιστατικό οδήγησε σε μια τετραετή νομική διαμάχη κατά την οποία τελικά η γυναίκα δικαιώθηκε.

«Η πελάτης μου είχε υποστεί ένα ντροπιαστικό μαρτύριο σε μια στιγμή που ήταν ξεκάθαρα ευάλωτη», ανέφερε η δικηγόρος του θύματος, Claire Hilder, στην εφημερίδα The Guardian.

Δημοφιλή