Εξέγερση και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Εξέγερση και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη
Youtube

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν νωρίς σήμερα το απόγευμα τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης και πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών περί τις 5 το απόγευμα, με τη μία εθνότητα να κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση κατά τη αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων. Αποτέλεσμα ήταν ελαφροί τραυματισμοί ενώ γυναικόπαιδα πανικόβλητα προσπαθούσαν να προστατευτούν.

Τα δυο όλα κι όλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό «αστυνομεύοντας» τους 1.400 περίπου ανθρώπους που βρισκόταν εκεί κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται, ενώ στη συνέχεια στο χώρο επενέβη η Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

Ακολούθησε η διαφυγή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι με πορεία κατέβηκαν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι. Εκεί δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος τους διοχέτευσε στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους έκλεισαν τη δίοδο προς την Προκυμαία.

Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η όλη κατάσταση και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των εξεγερμένων προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά σε κατοικημένα τμήματα της, άρχισε η σταδιακή διοχέτευση φυγάδων προς το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να τους εκδοθεί το απαραίτητο για να αναχωρήσουν ταξιδιωτικό έγγραφο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή