ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/06/2015 03:53 EEST | Updated 15/06/2015 05:53 EEST

Το μήνυμα Σαμαρά σε Τσίπρα: Είσαι Πρωθυπουργός αποφάσισε

Eurokinissi

Με νέα του πρωινή παρέμβαση ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα αν πραγματικά επιδιώκει μια συμφωνία ή αν συνειδητά οδηγεί τα πράγματα στη ρήξη και τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά και το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες εκτιμά ότι η εβδομάδα που αρχίζει θα οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις με την απόλυτη ευθύνη να ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα ενώ συγκαλεί την Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι, έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου τυο κόμματος.

«Έχει τη δεδηλωμένη και την πλειοψηφία στη Βουλή και πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τη χώρα» έλεγε με νόημα ο κ. Σαμαράς σε συνομιλητές του, προσθέτοντας πάντως ότι «εντολή για να πάει τη χώρα στη δραχμή δεν έχει».

Στη σκιά της πρότασης που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, στη ΝΔ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αφού θεωρούν ότι μέχρι σήμερα φαίνεται πως ο Αλέξης Τσέπρας δεν αφήσει κανένα περιθώριο συνεννόησης.

Ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter χαρακτήρισε ως

απαραίτητη έστω και τώρα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, προκειμένου «να μπουν στο τραπέζι ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών αντί αύξησης φόρων».

Ενδεικτικό του δραματικού σκηνικού είναι και το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρισκόταν στην Καστοριά για την προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ, αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

«Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι' αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε -πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω- χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω».

Sponsored Post