ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2015 15:20 EEST | Updated 15/06/2015 15:20 EEST

Reuters: Η Κομισιόν σκληραίνει τη στάση της για το μεταναστευτικό

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
European commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship Dimitris Avramopoulos addresses a press conference on the implementation of an European agenda on migration at the European Commission in Brussels,on May 27, 2015. The EU asked on May 27, 2015 its member states to admit over the next two years 40.000 asylum seekers from Syria and Eritrea who have already landed in Italy and Greece. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι σε όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο φέρεται ότι ζητεί από τις χώρες μέλη της ΕΕ, η Κομισιόν, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

O λόγος; Προκειμένου να πείσουν τις απρόθυμες χώρες να φιλοξενήσουν νέους πρόσφυγες από την Συρία και την Ερυθραία.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται και σχετική επιστολή του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία και εστάλη προς τους υπουργούς λίγο πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της ΕΕ που πρόκειται να διεξαχθεί στο

Τι ζητεί ο Αβραμόπουλος

Με την επιστολή αυτή ο κ. Αβραμόπουλος ζητεί να να επιταχυνθεί η αποκαλούμενη "πολιτική επιστροφής" των μεταναστών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την επιστολή αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι το να σταλούν πίσω στις χώρες τους όσοι αναζητούσαν απλώς μια καλύτερη ζωή και δεν δικαιούνται άσυλο, θα αποτρέψει άλλους να επιχειρήσουν τον διάπλου της Μεσογείου. Η πιο αποτελεσματική πολιτική για την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στις πατρίδες τους θα βοηθούσε επίσης να προστατευθούν εκείνοι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί θα συζητήσουν την τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ζητήσει επίσης να τροποποιηθεί η εντολή που έχει η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα, προκειμένου να της επιτραπεί να διεξάγει επιχειρήσεις απέλασης μεταναστών με δική της πρωτοβουλία. Μέχρι σήμερα, η Frontex μπορεί μόνο να συντονίζει τις επιχειρήσεις στις οποίες μετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Sponsored Post