Έρχονται προσλήψεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με τον Στρατούλη

Προσλήψεις στον ΟΑΕΕ και άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία ανακοίνωσε ο Στρατούλης
eurokinissi

Προσλήψεις τόσο στον ΟΑΕΕ όσο και σε άλλα ασφαλιστικά Ταμεία ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Ειδικότερα ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε στα πλαίσια διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί άμεσα για τα ασφαλιστικά ταμεία την ενίσχυση του ΟΑΕΕ με επιπλέον 118 μονίμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων. Αυτοί θα προστεθούν στους 69 απολυμένους μέσω της διαθεσιμότητας οι οποίοι επανέρχονται στην εργασία τους.

Σε ό,τι αφορά τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ για τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες, περιλαμβάνουν την επιπλέον μοριοδότηση των απολυμένων στο διαγωνισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης και την αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις

Ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν στην ανακοπή της μείωσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και στην αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού, αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Δημοφιλή