Απάντηση Μαξίμου: Οι θεσμοί ζητούσαν αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα – ηλεκτρικό. Ποτέ δεν είπαμε ότι το ζήτησε ο Γιούνκερ προσωπικά

Απάντηση Μαξίμου: Οι θεσμοί ζητούσαν αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα – ηλεκτρικό
Sooc

Απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσε άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τις επιθετικές δηλώσεις Γιούνκερ -που ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα- «το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ».

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Παράλληλα, απαντώντας στην αναφορά του κ. Γιούνκερ ότι ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον ΦΠΑ θα μπορούσε να γίνει περικοπή δαπανών στον τομέα της άμυνας , ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών.

Δημοφιλή