«Να μην γίνει ανάνηψη»: Γιατροί στην Αγγλία άφησαν ηλικιωμένο άνδρα να πεθάνει εξαιτίας ενός σημειώματος

«Να μην γίνει ανάνηψη»: Γιατροί στην Αγγλία άφησαν ηλικιωμένο άνδρα να πεθάνει εξαιτίας ενός σημειώματος
Before the action got started
Before the action got started
Nathan & Jenny/Flickr

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Wythenshawe στην Αγγλία από τραγικό λάθος του ιατρικού προσωπικού.

Ο ηλικιωμένος είχε χτυπήσει το κεφάλι του μετά από πτώση στο σπίτι και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να αναρρώσει. Το ιατρικό προσωπικό όμως τον άφησε να πεθάνει, καθώς στο κρεβάτι του υπήρχε ένα χαρτί που έδινε την εντολή να μην τον επαναφέρουν. Θεωρώντας πως πρόκειται για επιθυμία της οικογενείας του, οι γιατροί τον άφησαν να πεθάνει, αγνοώντας το γεγονός ότι το χαρτί αναφερόταν στον ασθενή που κείτονταν στο κρεβάτι πριν από τον άτυχο άνδρα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη του Ιανουαρίου, όμως η είδηση βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα. Όπως αναφέρει ο Independent, η έρευνα του διεξήγαγε το νοσοκομείο δεν κατέληξε στο ποιος ευθύνεται για το τραγικό αυτό λάθος, όμως προέκυψε ότι το προσωπικό είχε κάνει αρκετά λάθη. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι η νοσοκόμα δεν έλεγξε τον φάκελο του ασθενή για να βεβαιωθεί ότι το χαρτί που βρέθηκε στο κρεβάτι απευθυνόταν στον ίδιο, όπως θα έπρεπε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο διευθυντής του νοσοκομείου, John Crampton, παραδέχτηκε ότι, παρόλο που ο ασθενής πέθανε από φυσικά αίτια, οι γιατροί θα έπρεπε να προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν στην ζωή και απολογήθηκε για το σοβαρό αυτό λάθος του προσωπικού. Τέλος, τόνισε πως τώρα έχουν μάθει από τα λάθη τους και δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Δημοφιλή