ΔΙΕΘΝΕΣ
17/06/2015 11:55 EEST | Updated 17/06/2015 11:57 EEST

«Η ενόργανη δεν είναι για τις μουσουλμάνες»: Πως η στολή μιας αθλήτριας δημιούργησε διαφωνίες στην Μαλαισία

Farah Ann Abdul Hadi of Malaysia competes during the women's floor excercise routine final at the 28th Southeast Asian Games (SEA Games) in Singapore on June 10, 2015. AFP PHOTO / MOHD FYROL        (Photo credit should read MOHD FYROL/AFP/Getty Images)
MOHD FYROL via Getty Images
Farah Ann Abdul Hadi of Malaysia competes during the women's floor excercise routine final at the 28th Southeast Asian Games (SEA Games) in Singapore on June 10, 2015. AFP PHOTO / MOHD FYROL (Photo credit should read MOHD FYROL/AFP/Getty Images)

Με δύο χρυσά μετάλλια επέστρεψε στην Μαλαισία η μουσουλμάνα αθλήτρια της ενόργανης, Farah Ann Abdul Hadi, χωρίς όμως να αποφύγει την οξεία κριτική των συμπατριωτών της.

Ο λόγος ήταν η «αποκαλυπτική» αμφίεση της 21χρονης στους αγώνες, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με τις επιταγές του Ισλάμ. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλουν την ενδυμασία της Hadi, ισχυριζόμενοι πως η αθλήτρια έπρεπε να καλύψει τους μηρούς και το «aurat», δηλαδή την περιοχή των γεννητικών οργάνων, καλύτερα.

Τα επιχειρήματα των επικριτών υποστήριξε και ο μούφτης Harussani Zakaria, ο οποίος μάλιστα διακήρυξε πως η ενόργανη δεν είναι άθλημα κατάλληλο για τις μουσουλμάνες.

«Η ενόργανη δεν είναι για τις μουσουλμάνες γυναίκες. Είναι ξεκάθαρο πως το να δείχνεις το σχήμα του aurat του σώματός σου είναι haram (αμαρτία)», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν οι υποστηρικτές της που στάθηκαν στο πλευρό της και αντιτάχθηκαν σε εκείνους που την κακολόγησαν.

Sponsored Post