ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/06/2015 06:18 EEST | Updated 17/06/2015 06:49 EEST

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Eurokinissi

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχτηκε την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

 

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος κατείχε την Έδρα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ (2010-2014).

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη επιλογή ήταν η Έλενα Παναρίτη, ωστόσο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μην αποδεχθεί τη θέση.